Fenerbahçe'de Gündem Inter'den Edin Dzeko Transferi

Akın Ungan
14.05.2022 - 10:44 | Son Güncellenme: 14.05.2022 - 11:05

Jorge Jesus ile anlaşmasına kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe'de Ali Koç yönetimi, Serie A'da Inter'den Edin Dzeko'yu transfer listesine aldı. İşte detaylar.

Fenerbahçe'de Gündem Inter'den Edin Dzeko Transferi

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefinden uzakta kalan Fenerbahçe, gelecek sezon için çalışmalarına devam ediyor. Dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus'ü takımın başına getirmeye çok yaklaşan Sarı-Lacivertliler, yıldız bir forvet transferi yapmak istiyor.

Fenerbahçe teklifleri değerlendirecek

Yıldız transfer yapmak için ekonomik anlamda da kaynak yaratmak zorunda olan Fenerbahçe, Avrupa takımlarının ilgisinin bulunduğu oyunculardan gelir bekliyor. Farklı takımların transfer gündeminde bulunan Pelkas ile Szalai ise Fenerbahçe'ye gelir sağlayabilecek oyuncuların başında.

İki isme teklif bekleniyor

Fanatik'in haberine göre Fenerbahçe'nin gelir sağlayacağına inandığı iki isim bulunuyor: Attila Szalai ve Dimitris Pelkas. Szalai ile ilgililenen kulüpler arasında Lyon, Everton, Napoli ve Villarreal yer alıyor. Sarı-Lacivertliler'in genç stoperini alacak takımdan beklentisi ise 20 milyon Euro.

Dimitris Pelkas'a ise talip olan takımlar arasında Forsberg'i İngiltere'ye göndermeye hazırlanan Leipzig bulunuyor. Fenerbahçe'nin bu transferde 12-15 milyon Euro elde etmeyi planlıyor. Bu iki oyuncudan elde edilecek tüm bütçe, forvet transferine yatırılacak.

Alternatif Edin Dzeko

Fenerbahçe'nin Szalai ve Pelkas'ın transferinden elde edilecek para ile Jorge Jesus'ün isteyebileceği bir forveti renklerine bağlamak istiyor. Haberde bu forvet adayları arasında Haris Seferovic ile Edin Dzeko da yer aldı. Adı Türk takımları ile anılan Edin Dzeko'nun Ali Koç yönetimi ile masaya oturabileceği belirtilirken, Seferovic için en büyük kozun Joge Jesus olduğu kaydedildi.

İlgini Çekebilir
Frank Lampard Fenerbahçeli yıldızın peşinde
Habere Git

Dzeko'nun bu sezonki performansı

2021 yazında Roma'dan Inter'e transfer olan Edin Dzeko, bu sezon 48 karşılaşmada görev aldı. 17 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran 36 yaşındaki yıldız forvet, 10 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler