Selahattin Baki: Aboubakar'ı istesek alırdık

Orhan Gülek
19.01.2023 - 23:30 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 08:39

Ziraat Türkiye Kupası'nda adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe'de yönetici Selahattin Baki, maç sonu Aboubakar transferi hakkında konuştu. İşte detaylar

Selahattin Baki: Aboubakar'ı istesek alırdık

AJANSSPOR - HABER

Ziraat Türkiye kupası Son 16 mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor 'u 2-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe'de yönetici Selahattin Baki, açıklamalarda bulundu.

"3 kulvarda da yola devam ediyoruz"

Çeyrek finale çıktıkları için mutlu olduklarını ifade eden Baki, "Bu tür maçlar son derece zorlu geçer. Telafisi olmayan maçlardır. Belki taraftarın beklediği kadar iyi oynayamasak da yıllarını Süper Lig'de geçirmiş değerli bir rakibi elediğimiz için mutluyuz. 3 kulvarda da yola devam ediyoruz. Sezonu erken açtık. Erken şekilde tempoya girdik. Birçok rakibimizden daha fazla maç yaptık. Camianın özlediği, takdir ettiği coşkulu ve tutkulu futbol oynayarak, zirvede kalmayı başardık." dedi.

"Giresun maçında bir kaza oldu"

Fenerbahçe'nin artık çıkışa geçtiğini ifade eden Baki, "En gollü galibiyetlerimizde 'futbolun doğasında bu tür erken form tutan takımlarda düşüşler olur, çıkışlar da olur' demiştik. Önemli olan düştüğümüzde çatlağa izin vermeden kol kola gelip yürümek önemli dedik. Giresun maçında bir kaza oldu. Sonra iki büyük rakibimize karşı maç verdik. Antalyaspor ve Antep deplasmanı ve bugün kupa ile beraber çıkışımız başladı." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fener'den üçlüye devam
Habere Git

Valencia, Zajc ve Altay Bayındır sorusuna cevap

Fenerbahçe’nin sözleşme yenileme operasyonunda Enner Valencia, Miha Zajc ve Altay Bayındır’la anlaşmadığı yönünde çıkan haberlere de cevap veren Baki, "Taraftarlarımız suuni gündemden uzak dursunlar. Bizim ne Altay'la ne Valencia'yla ne de Zajc'la problemimiz var... Tüm senaryoları okudum, bunlar hiçbir şekilde yaşanmadı. İşler iyi gidiyor, yakın zamanda açıklarız." dedi.

"Uzun süredir ortada görünmüyorlardı"

Son dönemde Fenerbahçe aleyhinde çıkan haberlere de değinen Baki, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı rakip yöneticilerimiz var. Uzun süredir ortada görünmüyorlardı. Ama iş Fenerbahçe olunca, anti Fenerbahçelilikleri tutuyor ve demeçler veriyorlar. Antep maçının uzatma dakikalarıyla alakalı Fenerbahçe'yi eleştirdi biri. Bu eleştirisi 5 dakika sonra çürüdü.

"Çok fazla düşünüp, az konuşmamız lazım"

Bir eleştiri olacaksa bu her rakibin maçından sonra olmalı. Ofsaytımsı diye skandalda bile bir şey demeyenler Fener maçının uzatmaları ile ilgili polemik yaratıyorlar. Bizlerin bu tür verdiği demeçleri taraftarları çok farklı etkiliyor. Çok fazla düşünüp, az konuşmamız lazım."

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus'tan transfer sözleri: "İsimler olursa alırız"
Habere Git

"Jesus sadece bir stoper ve sol bek istedi"

Teknik direktör Jorge Jesus'un transfer açıklamasına da değinen Baki, "Jesus sadece bir stoper ve sol bek istedi. Yabancı limiti malum. U-21 limitine uygun bir aday bulduğumuzda değerlendireceğiz. Bu konuda tepki de görüyoruz. bunu kimseyle paylaşmıyoruz. Transfer ciddi bir iştir. Konuştuğumuz futbolcuların piyasa değerlerini yükseltmemek adına saklı tutuyoruz." dedi.

"Başkanımızı aciz göstermek isteyen bir güruh var"

Son dönemde adı sık sık Fenerbahçe ile anılan Aboubakar transferine de değinen Baki, "Aboubakar konusu olacak iş değil. Ne bir kere konuştuk ne bir kere nabız yokladık, ne bir kere menajerini aradık... bu konuda mütevazi olamayız. Hele ki Suudi Arabistan'dan biz istersek alırız. Anaokulu yönetmiyoruz burada, rakibimiz darılır... Rakip son aşamaya gelmiştir, centilmence davranabiliriz. Ama biz en başından beri hiç talip olmadığımız oyuncuyla alakalı haberler yapılıyor. Başkanımızı aciz göstermek isteyen bir güruh var. ne münasebet. Biz istersek oyuncuyla konuşuruz ve alırız. Şu anda santrfor takviyesi düşünülmüyor. Şu an da gündemimizde forvet yok. Böyle bir ihtiyaç da yok. 5 tane forvetimiz var." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler