İddia! Fenerbahçe Tyler Dorsey İle Yolları Ayırıyor! Ergin Ataman'lı Panathinaikos...

Burak Alaca
07.06.2023 - 22:54 | Son Güncellenme: 07.06.2023 - 23:34

Fenerbahçe Beko'nun sezon içinde kadrosuna kattığı guard Tyler Dorsey ile yolları ayırmak istediği iddia edildi. Oyuncu Panathinaikos BC radarında.

İddia! Fenerbahçe Tyler Dorsey İle Yolları Ayırıyor! Ergin Ataman'lı Panathinaikos...

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile ilgili gündeme flaş bir iddia düştü. Sarı-Lacivertliler sürpriz bir isimle yolları ayrımanın peşinde, oyuncuyla ilgilenen ekipler arasında ise önümüzeki sezondan itibaren Ergin Ataman'ın çalıştıracağı Panathinaikos BC'de var.

Dorsey ile yollar ayrılıyor

Koray Güçlü'nün haberine göre Fenerbahçe Beko şubat ayında kadroya katılan Yunan pasaportlu Amerikalı guard Tyler Dorsey ile yollarını ayırmak istiyor.

Aylarca peşinden koşuldu

Fenerbahçe geçtiğimiz yaz Olympiakos BC'den ayrılan oyuncu ile anlaşma aşamasına gelse de oyuncu NBA'de şansını denemek için G-League'in yolunu tuttu. Kasım ayında G-League ekibi Texas Legends ile ayrılığın kıyısına gelen oyuncu ile Sarı-Lacivertliler tekrardan ilgilense de, başarılı oyuncunun transferi ancak şubat ayında gerçekleşmişti.

İlgini Çekebilir
Kanarya aranan kanı Telekom'da buldu
Habere Git

Sözleşme 2.5 yıllık yapıldı

Fenerbahçe ile bu sezonun ortası itibariyle 2.5 yıllık sözleşme imzalayan oyuncu yarım sezon için 550 bin dolar alırken, sözleşmenin kalanında ise yıllık 1.6 milyon dolar kazanacak.

Itoudis özel olarak istedi

Fenerbahçe ile eş zamanlı olarak Yunanistan Milli Takımı'nda da görev alan koç Dimitris Itoudis, Sarı-Lacivertliler'de göreve gelir gelmez, milli takımda da görev verdiği Tyler Dorsey'in transferini özel olarak istemişti.

Alışma sürecini Efes karşısında atlattı

Tyler Dorsey, Fenerbahçe forması ile adaptasyon sürecini EuroLeague'in 33. haftasında oynanan Anadolu Efes maçında atlattı. Sarı-Lacivertliler'in evinde 103-86 kazandığı maçı 17 sayı ile tamamlayan oyuncu kritik anlarda sahne alarak galibiyette kilit rol oynadı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman: "Yaptıklarıma saygı duyulmasını bekliyorum"
Habere Git

Eski takımı Olympiakos'un kalbini kırıyordu

Tyler Dorsey, Fenerbahçe'nin EuroLeague play-off'larında 3-2 ile Final Four'un kıyısından döndüğü Olympikaos BC serisinde 3 ve 4. maçta etkili performanslar sergiledi. Fenerbahçe'nin Kostas Sloukas'ın son saniye üçlüğü ile 72-71 kaybettiği maçta 21 sayı ile takımın yıldızı olan oyuncu, 73-69 kazanılan 4. maçta ise 16 sayı ile takıma katkı verdi.

Ataman'ın ekibi de istiyor

TotalBasketGr'nin haberine göre önümüzdeki iki yıl için Anadolu Efes koçu Ergin Ataman ile anlaşma sağlayan Panathinaikos BC, Tyler Dorsey'in durumunu yakından takip ediyor. Yunan ekibi oyuncu serbest kaldığı takdirde harekete geçecek.

Senin için hazırladığımız haberler