Antalyaspor'u Deviren Fenerbahçe'den 14 Yıl Sonra Bir İlk

17.09.2023 - 19:20 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 19:27

Fenerbahçe, Antalyaspor'u 3-2 yenerken; Sarı-Lacivertli ekip üst üste 10. galibiyetini elde etti. Dzeko ve Szyamnski istatistik geliştirdi; İrfan Can Kahveci bir ilki gerçekleştirdi.

Antalyaspor'u Deviren Fenerbahçe'den 14 Yıl Sonra Bir İlk

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig lideri Fenerbahçe, Antalyaspor'u 3-2 yendi; yoluna kayıpsız devam etti. Ligdeki ilk dört maçını da kazanan Fenerbahçe 2009/10'dan bu yana ilk kez sezona dörtte dört yaparak başladı. 

Edin Dzeko'dan kritik gol!

Antalyaspor 31. dakikada Adam Buksa'nın golüyle Kadıköy'de 1-0 öne geçti. 45'te Edin Dzeko'nun golü önce iptal edildi; VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayıldı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 

İrfan Can Kahveci'den ilk

56. dakikada sahneye İrfan Can Kahveci çıktı. 5. dakikada sakatlanarak oyun dışı kalan Cengiz Ünder'in yerine oyuna giren 28 yaşındaki oyuncu, Sarı-Lacivertliler'i 2-1 öne geçirdi. 

Nisan 2023'ten (vs Beşiktaş) bu yana ilk lig golünü Antalyaspor filelerine gönderen İrfan Can Kahveci, Opta verilerine göre; Süper Lig kariyerinde ilk kez kafa golü kaydetti (toplam 30 gol). 

İlgini Çekebilir
Fener düelloyla lider
Habere Git

10 maçta 5 gol, 4 asist

Geçen sezon zaman zaman protesto edilen İrfan Can Kahveci, bu sezon 10 maç sonunda 5 gol kaydetti; 4 de asist yaptı. 

Dzeko ve Szymanski istatistik geliştiriyor

Fenerbahçe'nin sezon öncesi transferlerinden Edin Dzeko ve Sebastian Szymansi, Antalyaspor galibiyetinde de skor katkısı yaptılar. 

Fenerbahçe'nn 1-1'lik eşitlik golünü atan Dzeko, Sarı-Lacivertliler'le 8. maçında 6. golünü attı. Boşnak oyuncu 5 de asist yaptı. 

Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan Sebastian Szymanski, bu sezonki 10. resmi maçında 5. golünü attı. Polonyalı oyuncu 4 de asist yaptı. 

İsmail Kartal'la 24. maçta da yenilgi yok

Antalyaspor galibiyetiyle birlikte İsmail Kartal'ın yenilmezlik serisi de 24 maça çıktı. İsmail Kartal, Fenerbahçe ile bir önceki döneminden bu güne kadar üst üste 24. maçında da yenilgi yüzü görmedi. 

Senin için hazırladığımız haberler