Fenerbahçe'de 28 günde her şey değişti: En son ümitler ölür

21.04.2021 - 14:29 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 15:20

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de yeniden şampiyonluğu dillendirmeye başladı. Peki Emre Belözoğlu ile kaç galibiyet alındı, hangi maçlar kaldı? İşte detaylar...

Fenerbahçe'de 28 günde her şey değişti: En son ümitler ölür

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Tarih 25 Mart 2021. Fenerbahçe, lider Beşiktaş ile Vodafone Park'ta kaleci Altay Bayındır'ın yıldızlaştığı maçta son dakikada Ozan Tufan'ın uzaktan attığı mükemmel şutla 1-1'lik beraberliği sağlamış ama bu skorun ardından zirve yarışından uzakta kalmıştı. Zirvedeki rakiplerinden 1 maç eksiği bulunan Beşiktaş, milli araya en yakın rakibi Galatasaray'ın 3 puan önünde, 64 puanla lider olarak girdi. Fenerbahçe ise haftayı 59 puanla kapattı. Zirve yarışında ümitlerini büyük ölçüde yitiren Fenerbahçe yönetimi, radikal bir karar alarak Erol Bulut ile yolları ayırdı ve göreve Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu'nu göreve getirdi ve işler değişti. Peki bu sürece nasıl gelindi? İşte 28 günün hikayesi.. 

Fenerbahçe artık şampiyonluğa inanıyor

Tarih 21 Nisan 2021. Aradan 28 gün geçti. Zirvede büyük avantajı olan Beşiktaş, Sivasspor deplasmanında 0-0 berabere kalarak iki puan kaybetti. Haftayı BAY geçen Fenerbahçe ile lider Beşiktaş arasındaki puan farkı 3 oldu. İkili averajda siyah-beyazlılar üstün olsa da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bile 'şampiyonluk' sözünü dile getirmeye başladı. Sarı-lacivertli camia, Emre Belözoğlu'nun Gaziantep FK karşılaşmasından sonra yaptığı açıklamadaki gibi artık şampiyonluğa inanıyor: "En son ümitler ölür."

Belözoğlu ilk haftada 9 puan kazandı

Emre Belözoğlu, ilk maçına 32. hafta maçında Denizlispor karşısında Kadıköy'de çıktı. Kendi sahasında kazanmayı bir türlü beceremeyen sarı-lacivertliler, bu şanssızlığı Samatta'nın tek golüyle kırdı. Aynı hafta Beşiktaş Kasımpaşa'ya 1-0, Galatasaray da Hatayspor'a 3-0 yenildi.

Malatya'da beraberlik sonrası: Sonuna kadar kovalayacağız

33. haftayı Galatasaray BAY geçerken, Beşiktaş Alanyaspor'u 3-0 yendi. Sarı-lacivertliler ise Yeni Malatyaspor deplasmanında ilk yarıda 3-0 yenildiği rakibiyle 1-1 berabere kalarak zirveden 2 puan uzaklaştı. Karşılaşmadan sonra hüzün yaşanırken teknik sorumlu Emre Belözoğlu camiaya dik durma mesajınu şu sözlerle veriyordu:  " Daha çok maç var. Herkes kaybedecek. Yapmamız gereken sonuna kadar bu mücadelenin içinde olmamız. Sonuna kadar kovalayacağız."

"En son ümitler ölür"

Fenerbahçe, 34. hafta yine Kadıköy'deydi. Son dakikalarda Gaziantep FK çok net pozisyonları değerlendiremedi. Tabelada 3-1 galipti sarı-lacivertliler. Galatasaray-Karagümrük ile 1-1 berabere kalmış, Beşiktaş Erzurum'da 4-2 kazanmıştı. Siyah-beyazlıların formu İstanbul'un Anadolu yakasında zirve yarışı için umutsuzluk yaratıyordu. Emre Belözoğlu ise karşılaşma sonrası “Fenerbahçe bulunduğu her kulvarda sonuna kadar kupayı zorlar. 7 maçı da kazanmaya oynayacağız. Sonrasını göreceğiz. Fenerbahçe’de ümitler ölmez” diyerek camiaya 'inanın' mesajı veriyordu.

Ali Koç ilk kez şampiyonluktan bahsetti

Fenerbahçe, geçen yılın şampiyonu Başakşehir'e konuk olurken Beşiktaş kendi sahasında Ankaragücü ile 2-2 berabere kalarak sürpriz bir kayıp yaşıyordu. Galatasaray Göztepe deplasmanında 3-1 galipti. Sarı-lacivertliler zorlu mücadeleyi 2-1 kazanırken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da ilk kez 'Şampiyon olabiliriz" diyordu.  Teknik Sorumlu Belözoğlu ise şunları söylüyordu: 

"Beklenti büyük. Sonu ne olursa olsun biz takımımızdaki bütün arkadaşların yanında olmaya, onların arkasında olmaya devam edeceğiz ve Allah izin verirse sonu güzel olacak diye inanıyorum."

BAY haftasında Beşiktaş yine puan kaybetti

Fenerbahçe, 36. haftayı BAY Geçerken Beşiktaş, Sivasspor deplasmanındaydı. Siyah-beyazlılar 0-0'lık skorla iki puan daha kaybetti. Galatasaray ise bugün Trabzonspor ile çok zorlu bir mücadeleye çıkacak. Maç sayıları eşitlenen Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında artık 3 puan fark ve ligde oynanmamış 6 hafta var. Beşiktaş'ın ikili averajda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı üstünlüğü bulunuyor. Bu da Fenerbahçe tüm maçları kazansa bile siyah-beyazlıların iki karşılaşmada puan kaybetmezse şampiyonluğun gelmeyeceği anlamı taşıyor. Ancak; Beşiktaş'ın Galatasaray ile yapacağı bir derbi mücadelesi var. Ve Fenerbahçe camiası artık şampiyon olabileceğini düşünüyor.

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'nin başında sahaya çıktığı maçlar 

▶Fenerbahçe      1-0  Denizlispor 
▶Y.Malatyaspor   1-1  Fenerbahçe 
▶Fenerbahçe      3-1  Gaziantep FK 
▶Başakşehir       1-2  Fenerbahçe 

Fenerbahçe'nin ligde kalan maçları

▶Fenerbahçe - Kasımpaşa 
▶Alanyaspor - Fenerbahçe  (D)
▶Fenerbahçe - Erzurumspor 
▶Ankaragücü - Fenerbahçe  (D)
▶Fenerbahçe - Sivasspor 
▶Kayserispor- Fenerbahçe  (D)

Senin için hazırladığımız haberler