Fenerbahçe Bursaspor'a Burak Kapacak'ın satışından pay verecek

Salim Manav
07.08.2021 - 11:55 | Son Güncellenme: 07.08.2021 - 23:13

Fenerbahçe'de Burak Kapacak transferi resmen açıklandı. Burak Kapacak kaç yıllık imza attı ve hangi futbolcunun formasını aldı? İşte detaylar...

Fenerbahçe Bursaspor'a Burak Kapacak'ın satışından pay verecek

Salim MANAV - AJANSSPOR

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Burak Kapacak'ı kadrosuna kattı. Sarı-lacivertliler Bordeaux'nun transfer etmek istediği Burak Kapacak ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç önce Bursaspor ile yönetimiyle anlaştı ardından da oyuncuyla görüşerek anlaşmaya vardı.

Bursaspor satışından yüzde 25 pay alacak

Fenerbahçe, Bursaspor'a Burak Kapacak'ın transferi için 1 milyon 350 bin Euro bonservis ücreti ödeyecek. Sarı lacivertliler, Burak Kapacak'ın sonraki satışından da Bursaspor'a %25 pay verecek. Fenerbahçe, Bursaspor'a iki oyuncu da gönderecek.

Burak Kapacak ne kadar kazanacak? 

Fenerbahçe'de Burak Kapacak net 600 bin Euro civarında, başarı bonuslarıyla birlikte ise 1 milyon Euro kazanacak. 

Geçen sezon 7 gol attı

Bursaspor altyapısında yetişen Burak Kapacak, 2018 yılında A Takım'a yükseldi. Bursaspor formasıyla 17 Süper Lig, 56 TFF 1. Lig, 3 de Türkiye Kupası maçına çıkan Burak Kapacak, 7 gol atarken, 15 de asiste imza attı. 21 yaşındaki futbolcu, tüm gol katkılarını TFF 1. Lig’de gerçekleştirdi.

Burak Kapacak sağ kanat, sol kanat ve sağ bek pozisyonlarında görev alabiliyor. 

Fenerbahçe'den Burak Kapacak açıklaması

Öte yandan fenerbahçe'nin resm, internet sitesinden yapılan açıklamada Burak Kapacak ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Genç futbolcunun sarı-lacivertli forma ile Ülker Stadı'nda verdiği pozlar da paylaşılırken, "Burak Kapacak'a Çubuklu formamızla başarılar ve şampiyonluklarla dolu yıllar dileriz" denildi. 

Gökhan Gönül'ün formasını aldı

Fenerbahçe ile yolları ayrılan tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül ile özdeşleşen 77 numaralı formayı alan Burak Kapacak, "Hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. Çubuklu forma altında elimden ne geliyorsa daha fazlasını yapacağım" açıklaması yaptı.

Fenerbahçe Futbol Okulu'nda oynamış

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki de transferle ilgili FB TV’ye açıklamalarda bulundu. Baki, "Ben yönetime ilk girdiğim zaman hatırlarsınız Spor Okulları’ndan sorumlu yöneticiydim. Daha sonra futbola dahil oldum. Burak da Fenerbahçe Spor Okulları’nın bir futbolcusuydu zamanında. Dolayısıyla hem kendisinin Fenerbahçeli olduğuna bir referanstır bu hikaye hem de şu andaki Spor Okullarımızda oynayan miniklerimiz için de çok güzel bir referanstır, motivasyon hikayesidir" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler