Fenerbahçe'de 8 savunmacı yetmedi, yenisi yolda!

28.12.2020 - 08:58 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 14:51

Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Süper Lig'de geride 14 maçında savunma hattında problemler yaşadı. Peki, Fenerbahçe devre arası transfer döneminde stoper transferi yapacak mı, adaylar kimler? İşte detaylar...

Fenerbahçe'de 8 savunmacı yetmedi, yenisi yolda!

Ahmet UYKAN-AJANSSPOR

Ali Koç döneminde en çok savunma hattına takviye yapan Fenerbahçe'nin ara transferdeki önceliği yine defans olacak. Ali Koç'un başkanlığı süresince tam 8 stoper alan sarı lacivertliler buna rağmen defansına çare bulamadı. Sportif Direktör Emre Belözoğlu, şimdiden Avrupa'da stoper arayışlarına başladı.

Her sene en az 2 stoper alındı

Fenerbahçe'nin son 3 yılda renklerine bağladığı stoperler şunlar: Sadık Çiftpınar, Serdar Aziz, Diego Reyes, Mathias Zanka, Adil Rami, Simon Falette, Marcel Tisserand ve Mauricio Lemos. Ne var ki şu anki mevcut kadroda Sadık ile Serdar'ın yanı sıra sezon öncesi transfer edilen Tisserand ve Lemos, Kanarya'nın savunmasına ilaç olamadı.

Bireysel hataları pahalıya patladı

Özellikle Tisserand-Lemos ikilisi yaptıkları bireysel hatalarla birçok maçta Fenerbahçe'nin yenilgilerine zemin hazırladı. Aynı şekilde Serdar Aziz'in de bu iki oyuncuyla uyum sağlayamadığı görüldü. Daha çok Tisserand'a partnerlik yapan milli futbolcu, takımın savunma zaafiyetini gideremedi. 

Penaltı yaptırmakta zirvedeler

Fenerbahçe'de Tisserand-Lemos-Serdar üçlüsü şu ana kadar Süper Lig'de toplam 6 kez penaltıya sebebiyet verdi. Söz konusu stoperlerin her biri 2'şer kez penaltı yaptırdı. Rakiplerine 6 defa penaltı atma şansı tanıyan sarı kanaryalar, bu alanda Avrupa liglerinde zirvede yer alıyor.

1 numaralı aday Yunanlı Sokratis

Bu olumsuz tabloyu ligin ikinci yarısında yaşamak istemeyen yönetim şimdiden kolları sıvadı. Sportif Direktör Emre Belözoğlu'nun Tisserand ve Lemos'tan birini devre arasında elden çıkararak yeni bir stoper alması bekleniyor. Listedeki bazı isimler şöyle: Sokratis Papastathopulos (Arsenal), Denis Vavro (Lazio), Juan Jesus (Roma), Nikola Maksimovic (Napoli).

Senin için hazırladığımız haberler