Yabancı Oyuncu Sınırına Takılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus Kararını Verdi

Akın Ungan
17.06.2022 - 13:18 | Son Güncellenme: 17.06.2022 - 14:25

Yeni transferlerin de takıma katılması ile Fenerbahçe'de yabancı futbolcu sayısı arttı. Jorge Jesus'un 9 yabancı oyuncunun takımdan gönderilmesine izin vereceği belirtildi.

Yabancı Oyuncu Sınırına Takılan Fenerbahçe'de Jorge Jesus Kararını Verdi

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'de takımdaki yabancı oyuncuların fazlalığı problem haline geldi. Yeni transferler Lincoln Henrique ve Bruma'nın da takıma katılması ile kadrodaki yabancı sayısı 18'i bulan Sarı-Lacivertliler, bu sayıyı aşağı çekmenin yolunu arıyor.

Jesus'tan 9 yabancı için izin

Akşam'ın haberine göre Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, 9 yabancı futbolcu hakkında kararını verdi. Jorge Jesus'un, Miha Zajc, Mbwana Samatta, Maruricio Lemos, Marcel Tisserand, Filip Novak, Luiz Gustavo, Dimitris Pelkas, Allahyar ve Max Meyer'in teklif gelmesi durumunda takımdan gönderilmesine karşı çıkmayacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz sezon 41 maçta 9 gol, 2 asist kaydeden Miha Zajc, kariyerinin en skorer dönemini geçirdi. Böylece Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken 27 yaşındaki orta sahanın farklı bir kulübe transferi olası görünüyor. Fenerbahçe'nin, Zajc için tatmin edici derecede gelecek olan bir teklifte futbolcuyu gönderebileceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç "yaşlı, almam" demişti! Görüşmeler başlıyor iddiası...
Habere Git

Jorge Jesus'un yeni sezon planlarında olmayan Mbwana Samatta, Maruricio Lemos, Marcel Tisserand, Luiz Gustavo, Dimitris Pelkas, Allahyar Sayyadmanesh ve Max Meyer gibi isimlere farklı kulüplerin talip olduğu biliniyor. Gelecek teklifler, Sarı-Lacivertli kulüp tarafından değerlendirilecek.

"Yabancı kuralında kulüplerin istediği olacak"

Henüz belli olmayan yabancı sınırı için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklama yaptı. Daha önceki konuşmasında Büyükekşi, "Beraber karar alacağız, Türkiye'deki futbolun ekosistemine uygun ve kulüplerimizin de faydasına olacak. En büyük sıkıntı olan 14 olan yabancı sayısının 12'ye düşmesi söz konusu. Kulüplerimizin bu konudaki görüşlerine çok önem veriyoruz. İnşallah onların da görüşleriyle en kısa zamanda bu konuyu onların istediği şekilde çözüme kavuşturacağız." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler