Fenerbahçe'de Altay Bayındır Endişesi | Kaleci Transferi Yapılacak Mı?

Salim Manav
30.07.2022 - 12:37 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 12:56

Fenerbahçe'de diz tramvası geçiren Altay Bayındır'ın alternatifinin olmaması sarı-lacivertlileri Rizespor'dan Gökhan Akkan ve Tarık Çetin transferine yöneltti. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'de Altay Bayındır Endişesi | Kaleci Transferi Yapılacak Mı?

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR
 
Şampiyonlar Ligi elemesinde Dinamo Kiev'e elenen Fenerbahçe'de kaleci ve kaptan Altay Bayındır'ın sakatlanması büyük sıkıntı yarattı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada oyuncunun diz tarmvası geçirdiği açıklandı. Altay Bayındır'ın alternatiflerinin tecrübesiz olması Avrupa Ligi'ndeki Slovacko ve Süper Lig'in ilk maçı olan Ümraniye karşılaşması  öncesi transfer çalışmalarının hızlanmasına yol açtı.

Altay Bayındır, Slovacko maçında oynayacak mı?

Alınan bilgilere göre; Altay Bayındır'ın ciddi bir sakatlığı bulunmuyor. 28 yaşındaki file bekçisinin 3-4 gün sonra antrenmalara başlaması bekleniyor. Yine de Altay Bayındır'ın perşembe günü Kadıköy'de yapılacak Slovacko maçına yetişmeme tehlikesi bulunuyor.

Yedeği 19 yaşındaki Ertuğul Çetin

Fenerbahçe kadrosunda Altay Bayındır'ın yedeği olarak 19 yaşındaki Ertuğrul Çetin bulunuyor. Ertuğrul Çetin'in 95 dakikalık Süper Lig tecrübesi bulunuyor. Genç kaleci, geçen sezon 1-1 berabere biten Antalyaspor maçının son 5 dakikası ve 2-1 kazanılan Altay maçında 90 dakika oynamıştı. Sezon öncesi hazırlık döneminde hatalı goller yiyen Ertuğrul Çetin kalede güven vermedi.

Jesus Altay'ı övdü, transfer istedi

Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus, Portekiz basınına yaptığı açıklamada Altay Bayındır'ı överken transfer istemişti. Jesus, "Şu anda en iyi kalecilerden birine sahibiz. Ama bir kaleci almamız gerekiyor" demişti.

Kasımpaşa Ertuğrul'u vermedi, rota Rizespor

Sarı lacivertliler Berke Özer'in ayrılığı sonrası kalede Fenerbahçe altyapısından yetişen Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul Taşıkıran'a yöneldi. Ancak Kasımpaşa'nın yüksek bonservis talebiyle transferde geri adım atıldı. Sarı lacivertliler kaleci transferinde rotasını Rizespor'a çevirdi.

Tarık Çetin ve Gökhan Akkaya'da son durum

Fenerbahçe'nin ilk hedefi yine sarı lacivertlilerin altyapısından yetişen Vedat Muriç transferinde takasta kullanılan kaleci Tarık Çetin. Ancak Süper Lig'den düşen Rizespor yüksek maaşı nedeniyle Gökhan Akkaya'yı göndermek istiyor. Karadeniz ekibinin ayrıca bonservis beklentisi içinde olması nedeniyle transfere son nokta koyulamıyor. Altay Bayındır'ın sakatlığı sonrası Fenerbahçe'nin bu hafta içinde iki oyuncudan birini kadroya dahil etmesi bekleniyor.

Altay Bayındır yokken Fenerbahçe zorlanıyor

Ankaragücü'nden Ersun Yanal döneminde 1.5 milyon Euro'ya transfer edilen Altay Bayındır kısa zamanda gösterdiği performansla büyük takdir topladı. Son iki sezonda iki ağır sakatlık geçiren Altay Bayındır'ın yokluğunda Fenerbahçe Süper Lig'de büyük kayıplar yaşadı. Geçen sezonun ikinci yarısında İsmail Kartal ile yaşanan büyük çıkışta en büyük pay sahiplerinden biri Altay Bayındır olmuştu. Ligin ilk yarısında Konyaspor maçında yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle 12 hafta takımdan uzak kalan başarılı file bekçisi kaleye döndükten sonra Fenerbahçe yenilgi yüzü görmedi.

Başkan Ali Koç teklifleri kabul etmedi, sözleşmesi uzatılacak

Başkan Ali Koç, Altay Bayındır için övgü dolu konuşma yapmış ve örnek sporcu olarak göstermişti. Altay Bayındır ile sözleşmesinin uzatılması konusunda uzlaşma sağlandığı belirtiliyor. Önceki yıllarda Ajax'ın bu sezon ise Napoli'nin Altay Bayındır'a yaptığı tekliflerse kabul edilmedi.  Başkan Ali Koç'un sarı lacivertli formayla şampiyonluk yaşadıktan sonra Altay Bayındır'ın yurtdışına transferine vize vereceği belirtiliyor. 

Altay Bayındır'ın Fenerbahçe performansı

Altay Bayındır; sarı lacivertli formayla 89'u Süper Lig olmak üzere 103 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 117 kez filelerden top çıkaran futbolcu, 29 müsabakada kalesini gole kapattı.

Senin için hazırladığımız haberler