Fenerbahçe Geçtiğimiz Günlerde Bonservisini Aldığı Bruma'yı Braga'ya Kiraladı

Burak Alaca
28.01.2023 - 19:29 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 20:46

Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde PSV Eindhoven'dan bonservisini aldığı Portekizli yıldız Bruma'yı ülkesinin ekibi Braga'ya kiralık olarak gönderdi.

Fenerbahçe Geçtiğimiz Günlerde Bonservisini Aldığı Bruma'yı Braga'ya Kiraladı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde PSV Eindhoven'dan kiraladığı kanat oyuncusu Bruma'nın bonservisini 4 milyon 250 bin Euro karşılığında aldı. Ligin ilk yarısında lisansı çıkartılmayan oyuncu Ojogo'nun haberine Portekiz Ligi ekiplerinden Braga'ya kiralandı. Yıldız oyuncu yarın sağlık kontrolünden geçecek.

Jesus vazgeçti

28 yaşındaki yıldız teknik direktör Jorge Jesus'un isteği üzerine takıma katıldıktan sonra, sezon öncesi maçlarında takımda yer aldı. Sonrasında deneyimli çalıştırıcının gözüne giremeyen Bruma, yabancı sınırlaması nedeniyle TFF'ye teslim edilen listedeki 14 yabancı oyuncu arasında yer almadı.

200 dakikayı aşamadı

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi eleme turlarında ikişer maçta görev alan Burma, süper Lig'de ise yalnızca 1 maçta forma giyebildi. Bu maçlarda 1 asist yapan oyuncu toplamda 192 dakika süre aldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe de istemişti, Galatasaray listeye aldı!
Habere Git

Türkiye'de vitrine çıktı

Bruma, 2013'te Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda herkesin dikkatini çekti. O dönem kadrosunda Joao Cancelo, Joao Mario, Andre Gomes gibi yıldızları barındıran Portekiz adına turnuvanın oyuncusu Bruma oldu. Turnuvada 5 gol atan kanat oyuncusu gümüş ayakkabı ödülünün sahibi oldu.

Galatasaray kesenin ağzını açmıştı

Turnuva sonrası oyuncuyu gözüne kestiren Galatasaray, Sporting Lizbon ile uzun süren görüşmelerin ardından 13 milyon Euro'ya anlaştı ve o dönem 19 yaşında olan oyuncuyu kadrosuna kattı. Sarı kırmızılıların bu hamlesi tüm Avrupa'da ses getirdi.

Sakatlıkla başladı

Galatasaray'a transfer olduğu 2013-2014 sezonunda çapraz bağları yırtılan Bruma 4 ay sahalardan uzak kaldı. Galatasaray yabancı sınırı nedeniyle sakatlıkla boğuşan Portekizli yıldızı ligin ikinci yarısında Gaziantepspor'a kiraladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den çılgın skor: 18 gol
Habere Git

Zarara sokmadı

Gaziantep'ten döndükten sonra 1 sezon da La Liga ekibi Real Sociedad'ta forma giyen yıldız, Galatasaray'a 2016-2017 sezonunda etkili bir dönüş yaptı. O sezon sarı kırmızılı formayla tüm kulvarlarda 37 maça çıkan Bruma 11 gol, 9 asist ile iyi bir sezon geçirdi. Sonrasında Bundesliga ekibi RB Leipzig'in dikkatini çeken oyuncu sezon sonunda 12.5 milyon Euro karşılığında Almanya yolunu tuttu.

Dikiş tutturamadı

Red Bull Leipzig forması altında bekleneni veremeyn 28 yaşındaki yıldız 2019'da 12 milyon karşılığında Hollanda Eredevise devi PSV Eindhoven'ın yolunu tuttu. Burada da dikiş tutturamayan yıldız sonrasında sırasıyla Olympiakos ve Fenerbahçe'ye kiralandı.

Senin için hazırladığımız haberler