Fenerbahçe'de ayrılık resmen açıklandı

22.04.2021 - 16:25 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 18:09

Fenerbahçe Opet Voleybol Takımı'nda Melissa Vargas ile yollar ayrıldı. Sarı - lacivertliler, Vargas ile ayrılığı resmi açıklama ile duyurdu.

Fenerbahçe'de ayrılık resmen açıklandı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, yeni sezon için Çin'in Tianjin takımıyla anlaşmaya varan Melissa Vargas ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Sarı - lacivertliler, bu ayrılığı ''2018-2019 sezonundan bu yana formamızı gururla taşıyan Melissa Vargas, hayallerini gerçekleştirmenin gururuyla Kulübümüze veda ediyor'' sözleri ile duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamanın devamında ''Gerek sahadaki oyun anlayışı, karakteri ve duruşuyla gerekse her platformda kulübümüzü en iyi şekilde temsil edişiyle örnek alınacak türden bir sporcu olarak hafızalarımızda yer eden Melissa Vargas, kariyerini taçlandırmanın gururuyla sporculuk yaşantısına başka bir voleybol ikliminde devam edecektir'' ifadelerine yer verildi.

'Ve şimdi her şey için bir kez daha teşekkürler Melissa!'

21 yaşındaki voleybolcuya teşekkür edilen açıklamada, ''Voleybol tutkusunu, sarı lacivert renklerle buluşturan, kısa süre önce de Türk vatandaşlığına geçerek ‘bizden’ biri olduğunu gösteren Melissa Vargas’a bir kez daha teşekkürlerimizle. Fenerbahçe Kadın Voleybolunun önemli sporcuları arasında yerini alacak olan Melissa Vargas’ın; azmi, hırsı ve Fenerbahçe’ye olan tutkusu da her zaman alkışı hak eden türden olmuştur, olacaktır da…Ve şimdi her şey için bir kez daha teşekkürler Melissa!'' denildi. 

Melissa Vargas Türk vatandaşlığına geçti

Küba dğumlu pasör çaprazı Melissa Vargas, 2 hafta önce Türk vatandaşı oldu. O dönem Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden ''Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Kübalı oyuncumuz Melissa Teresa Vargas Abreu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuru onaylandı'' denmiş, Vargas'a TC Kimlik Kartı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etmişti.

Melissa Vargas kimdir ve kaç yaşında? İşte kariyeri...

16 Ekim 1999’da Küba’da dünyaya gelen Melissa Vargas, voleybola 8 yaşında okul takımında adım attı. Lisede Cienfuegos Cuba takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, 12 yaşında alt yaş kategorilerinde Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. 2016-17 sezonunda Agel Prostejov takımına transfer olan oyuncu, 2018-19 sezonuyla birlikte Fenerbahçe’ye katıldı.

Vargas'ın Fenerbahçe'deki başarıları:

  • 2018-2019 Türkiye Kupası (Kupa Voley) İkinciliği
  • 2018-2019 CEV Şampiyonlar Ligi Üçüncülüğü
  • 2020-2021 Misli.com Sultanlar Ligi ikinciliği-2020-2021 Sezonu “En İyi Pasör Çaprazı” Ödülü

Melissa Vargas FB TV’ye açıklamalarda bulundu

Gelecek sezon farklı bir lig’de forma giyeceğini dile getiren Vargas, ''Fenerbahçe Opet formasını giydiğim ve Fenerbahçe ailesinin bir parçası olduğum için büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Belki de başka hiçbir yerde olamayacak kadar kendimi geliştirme fırsatı buldum'' dedi.

 

Kariyer planlamasına göre bir karar verdiğini ve değişik tecrübeler edineceğini söyleyen Vargas, ''Fenerbahçe’yi, bu büyük kulübü, bu güzel aileyi çok özleyeceğim ise bir gerçek'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler