Fenerbahçe’de bir sezonun özeti; galibiyet serisi, kriz, final maçları ve teknik adam değişimi

Eren Tuncay
16.05.2021 - 13:50 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 13:54

Fenerbahçe, 2021-2022 sezonunu üçüncü sırada tamamladı. Ajansspor Fenerbahçe Muhabiri Barış Şehirlioğlu, Fenerbahçe sezonu özetini yazdı. İşte detaylar...

Fenerbahçe’de bir sezonun özeti; galibiyet serisi, kriz, final maçları ve teknik adam değişimi

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Süper Lig’in yeni sezonuna Fenerbahçe 18 yeni oyuncu, yeni teknik direktör, yeni sportif direktör ve yeni hedefler ile başladı. Yaz transfer döneminde Gökhan Gönül, Caner Erkin, Jose Sosa, Kemal Ademi, Mame Thiam, Enner Valencia, Pappis Cisse, Mbwana Samatta, Marcel Tisserand, Mauricio Lemos, Nazım Sangare, Sinan Gümüş, Filip Novak, Mert Hakan Yandaş, Diego Perotti, İsmail Yüksek, Barış Sungur ve  Dimitris Pelkas kadroya katılan oyuncular oldu.

Erol Bulut'la başladı

Alanyaspor’da gösterdiği performans ile teknik direktör Erol Bulut oyuncu olarak ayrıldığı Fenerbahçe’ye teknik direktör olarak geri döndü. Futbol kariyerini noktalayan Emre Belözoğlu da sportif direktör oldu. Sezon başında Fenerbahçe açısından birçok noktada her şey yolundaydı.

Konyaspor maçıyla terse döndü

İlk 7 haftada Fenerbahçe 5 galibiyet 2 beraberlik ve 17 puanla zirvedeydi. 8.haftadaki evinde Konyaspor’a mağlup olan sarı lacivertliler her şey tersine dönmeye başladı. Sonraki 5 karşılaşmada 3 yenilgi alan Fenerbahçe’de alınan sonuçların yanı sıra teknik direktör Erol Bulut da tartışıldı.

Seriyi Galatasaray bozdu

Başkanı Ali Koç genç çalıştırıcı Bulut’a sahip çıkarken Fenerbahçe 9 karşılaşmada 8 galibiyet 1 beraberlik ile seri yakaladı. Fenerbahçe sahada bu seriyi yaparken bir yandan da devre arası transfer döneminde önemli oyuncuları renklerine bağladı. Dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Attila Szalai ve Bright Osayi-Samuel transfer edilerek kadro daha da güçlendirildi. Fenerbahçe’nin 9 maçlık yenilmezlik serisi Kadıköy’deki 1-0’lık Galatasaray mağlubiyeti ile bozuldu. Beşiktaş karşılaşmasına kadar olan 7 mücadelede Fenerbahçe inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. Bulut’un oynattığı futbol, kadrodaki istikrarsızlık, oyuncuların formsuzluğu, futbolcuları ile yaşadığı iletişim sorunları ve uygulattığı sistem çok eleştiri aldı. Bunun haricinde Fenerbahçe’de ortaya çıkan tablo şampiyonluk için umut da vermiyordu.

Beşiktaş derbisinden sonra yollar ayrıldı

Sezon içinde birçok kez kriz yaşayan ve şampiyonluk yarışından kopmamak için final maçları oynayan Fenerbahçe her seferinde zirveye tutundu. Bulut’a sezon içinde destek veren başkan Ali koç işler yolunda gitmeyince sarı lacivertlilerin Vodafone Park’ta Beşiktaş ile 1-1 kalınan derbiden sonra girilen milli takım arasında genç teknik adam ile yollarını ayırdı. Bulut döneminde Fenerbahçe 18 galibiyet 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet alıp 59 puan topladı. İç sahadaki 6 mağlubiyet kulüp tarihinin en fazla yenilgilerinden olurken deplasmanda ise 11 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet ile tarihinin en iyi performanslarından birini ortaya koydu.

Şampiyonluk fırsatı tepildi

Bulut’un ardından takımın başına Emre Belözoğlu getirildi. Belözoğlu kısa zamanda takımın sisteminden, sahaya çıkan kadroya ve ortaya konan futbola kadar birçok olumsuzluğu değiştirmeye çalıştı. Kadro istikrarını yakalayan Belözoğlu’nun oynatmak istediği oyun bazı maçlarda sahaya yansıdı. Camiaya şampiyonluk mesajı ve umut veren genç teknik adamın eline şampiyonluk fırsatı da geçti. Beşiktaş ile puan farkını önce ikiye indiren sarı lacivertliler 41. haftada Lider Beşiktaş kendi sahasında Fatih Karagümrük’e 2-1 yenilirken Fenerbahçe’de Kadıköy’de Sivasspor’a 2-1 mağlup olarak son haftaya lider girme ve belki de şampiyon olma fırsatını tepmiş oldu.

Fenerbahçe bu sezonda şampiyonluk hasretini dindiremedi. 7 sezondur kupaya uzanamayan sarı lacivertliler Süper Ligi 82 puanla üçüncü sırada bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler