Fenerbahçe'de bu 5 oyuncuya transfer yasak!

Eren Tuncay
10.06.2021 - 11:32 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 11:37

Fenerbahçe, transferde takımın iskeleti dediği Ozan Tufan, Attila Szalai, Dimitris Pelkas, Altay Bayındır ve Berke Özer'i büyük teklifler gelmedikçe satmak istemiyor.

Fenerbahçe'de bu 5 oyuncuya transfer yasak!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç mevcut kadrodaki oyunculara teklif geldiğini, “İyi bir kadromuz var. Takımımızın %70'i hazır. Mecbur kalmadıkça, çok iyi teklif gelmedikçe oyuncu satmayı düşünmüyoruz. Kimseyi satmak istemiyoruz ama cazip teklifler de geliyor. 4-5 adet nokta atış transfer yapmamız lazım, oyuncuları elden çıkarmamız da gerekiyor. Yabancı kuralı, aslında bizim avantajımıza ama bu, bu şekilde yönetilmez." sözleri ile açıkladı.

Sarı lacivertli takımın iskeleti oluşturan oyunculardan Altay Bayındır ile İtalya’dan, Atilla Szalai ve Ozan Tufan ile İngiltere’den, Dimitris Pelkas ile de Fransa’dan ilgilenen kulüpler bulunuyor. 

Reddedilemeyecek teklif olmadıkça satılmayacaklar

Bu oyuncuların dışında Berke Özer, İspanya; Mame Thiam, Türkiye’den ve Arap kulüplerinden teklif alan oyuncular arasında yer alıyor. Fenerbahçe yönetimi Altay Bayındır, Ozan Tufan, Atilla Szalai, Dimitris Pelkas ve Berke Özer’i astronomik teklif gelmedikçe satmayı düşünmüyor.

Kiralıktakilere de talep var

Fenerbahçe’nin kiralıkta olan ve dönen oyuncularına ilgi var. Michael Frey'i Belçika takımları, Miha Zajc’ı Genoa, Mathias Zanka’yı Kopenhag bonservisi ile kadrosuna katmayı planlıyor. Zorya’da iyi bir sezon geçiren Allahyar’ın satın alma opsiyonunun Ukrayna kulübü tarafından kullanılması bekleniyor.

Gustavo indirim kabul etmiyor

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör belirsizliği yaşanırken verim alınamayan oyuncular ile de önümüzdeki günlerde vedalaşılacak. Mbwana Samatta, Mame Thiam, Kemal Ademi, Mauricio Lemos, Marcel Tisserand, Filip Novak, Sinan Gümüş ve Diego Perotti yeni sezonda düşünülmüyor. Yıllık 3.5 milyon Euro alan Luiz Gustavo ile yaklaşık 2 milyon Euro alan Jose Sosa’nın durumu belirsiz. İndirimi kabul etmeyen Gustavo büyük ihtimalle yeni sezonda olmayacak. Sosa ise yönetim ile yeniden görüştükten sonra durumu netlik kazanacak.

Fenerbahçe yeni sezonda kadrosuna yeni oyuncular da katacak. Sarı lacivertliler stoper, orta saha, sol kanat ve 2 santrfor transferi yapmayı hedefliyor. Bu oyuncuların haricinde genç futbolcular da kadroya dahil edilecek.

Senin için hazırladığımız haberler