Fenerbahçe'de Caner Erkin gitti ama ortaları kaldı!

24.10.2021 - 23:10 | Son Güncellenme: 25.10.2021 - 20:59

Fenerbahçe'de fazla orta yaptığı için eleştirilen Caner Erkin Fatih Karagümrük'ün yolunu tuttu. Ancak sarı-lacivertliler Alanyaspor maçında da 49 orta yaptı.

Fenerbahçe'de Caner Erkin gitti ama ortaları kaldı!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında bu sezon üçüncü Kadıköy'de ilk yenilgisini alırken ortaya çıkan istatistikler sarı lacivertlilerin oyunu açmak için kanatlardan orta yapmak zorunda kaldığını gösterdi.

Fenerbahçe 49 ortadan 1 gol çıkardı

Geçen sezon Caner Erkin oynarken, Fenerbahçe'nin en büyük eleştiri alan yönlerinden biri takımın kapalı defansları açmak için kanat ortasına yönlenmesiydi. Bu sezon genelde geçiş oyunlarından gol bulan sarı lacivertliler, Alanyaspor'un defansını paslara aşamayınca aynı sorunu yaşadı. Maç boyunca tam 49 orta yapan sarı lacivertli futbolcular bunlardan sadece 8'inde topla buluşabildi. Novak'ın asistinde Serdar Dursun Fenerbahçe formasıyla attığı ilk gol de kanat ortasından geldi.

İstatistiklerde Fenerbahçe çok üstün

Fenerbahçe, Alanyaspor'a karşı maç boyu çok üstün bir oyun sergilerken bu istatistiklere de yansıdı. Sarı lacivertliler topla yüzde 58.5 oranında oynarken 46 kez rakip ceza alanında toplu buluştu. Fenerbahçe, 5'i isabetli 20 şut çekerken bunlardan sadece biri gol oldu.  Ev sahibi takım 486'sı başarılı 550 pas yaptı.

Alanyaspor ikili mücadeleleri kazandı

Deplasmanda oynayan Alanyaspor ise 2'si isabetli 3 şutta 2 gol bulurken 305'i isabetli 399 pas yaptı. Rakip ceza alanında 9 kez topla buluşan Akdeniz ekibi, 18 ortada 4 isabet buldu. Alanyaspor'un Fenerbahçe'ye üstünlük sağladığı istatistik ise ikili mücadeleler oldu.  İkili mücadelelerin yüzde 57,4'ünü Alanyaspor kazandı.

Korner farkı

2-1'lik karşılaşmanın sonucunu belirleyen golün kornerden gelmesi ise Fenerbahçe için adeta 'dejavu' oldu. Hafta içi Avrupa Ligi'nde Antwerp karşılaşmasında köşe atışından gelen topta rakibin ilk direkte buluşmasını engelleyemeyen ve  topu ağlarında gören sarı lacivertliler aynı senaryoyu bir kez daha yaşadı.

Bu kez 90+3'te Alanyaspor'un defans oyuncusu Milunovic topu ön direkte arkaya aşırdı, Efkan Bekiroğlu topu boş kaleye attı. Böylece Akdeniz ekibi kullandığı 4 kornerin birinde gol bulmuş oldu. Fenerbahçe ise kullandığı 9 kornerde tehlike yaratamadı.

Senin için hazırladığımız haberler