Fenerbahçe'de Manchester City rüzgarı!

Akın Ungan
20.10.2023 - 09:04 | Son Güncellenme: 20.10.2023 - 09:22

Ekibinden birini Manchester City'nin hocası Pep Guardiola'nın yanına gönderen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, oyun tarzını oluşturdu. Detaylar.

Fenerbahçe'de Manchester City rüzgarı!

Bu sezon çıktığı tüm maçları kazanarak, yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe'de oyun planı dikkat çekti. Teknik direktör İsmail Kartal'ın gelişiyle büyük bir çıkış yakalayan Sarı-Lacivertliler, hızlı ve baskılı futboluyla beğeni topladı.

İsmail Kartal'ın oyununda Guardiola etkisi

Sabah'ta yer alan habere göre İsmail Kartal, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra doğan 1 yıllık boşlukta çalışmalarına devam etti. Ekibinden bir ismi Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın yanına gönderen Kartal, o bilgilerle oyun tarzını oluşturdu.

3 farklı dosya oluşturdu

Kendisine 3 farklı dosya hazırlayan İsmail Kartal, Avrupa maçları, Anadolu takımlarına karşı mücadele ve derbilerdeki düzeni belirledi. Jorge Jesus'un ayrılığının ardından Sarı-Lacivertliler'e tekrar imza atan Kartal, bu bilgiler ışında oyun planını belirledi.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'dan Volkan Demirel ve Hatay uyarısı
Habere Git

İşte Fenerbahçe'de Manchester City esintileri

Sağ ayaklı sol bek: Fenerbahçe sol bek pozisyonunda birebir Manchester City taktiği uyguladı. Geçtiğimiz sezon sağ ayaklı olmasına rağmen City'de sol bek oynayan Joao Cancelo, oyun kurulumunda görevliydi ve sürekli driblinglerle ataklara destek veriyordu. Fenerbahçe'de ise bu görevi Ferdi Kadıoğlu üstlendi.

Hızlı ve dikine paslar: Fenerbahçe'nin oyununda en dikkat çeken özellik Manchester City gibi hızlı ve dikine atılan paslar. Sarı-Lacivertliler ileride çabuk oyuncular yerine Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci gibi teknik kapasitesi yüksek oyunculara forma verdi. İsmail Kartal, bu oyuncularla Guardiola'nın oluşturduğu oyun yapısını Fenerbahçe'ye uygulamayı başardı.

Szymanski'ye De Bruyne görevi: Oyunu kurmak için geriye gelmemesini istemeyen İsmail Kartal, Sebastian Szymanski'ye özel görev verdi. Kartal, Polonyalı on numaradan savunma arkası koşular yapmasını ve tehlikeli noktalarda topla buluşmasını istedi. City'de bu görevi daha çok Kevin De Bruyne ve Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan üstleniyordu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Batshuayi krizi! İsmail Kartal'ı geri çevirdi
Habere Git

Topu kazanma süresi: Sarı-Lacivertli takımda topu kazanma süresi de dikkat çekti. İsmail Kartal'ın öğrencileri, Manchester City'nin yaptığı gibi topun kaybedildiği bölgeye doğru alanı daraltarak en az iki oyuncuyla baskıya gidiyor ve topu en kısa sürede tekrar kazanmayı başarıyor.

İrfan Can'dan Bernardo Silva çıktı: Yeni transfer Edin Dzeko'nun orta sahaya kadar gelerek pas istasyonu oluşturduğu oyun planında İrfan Can Kahveci'den sağ çizgide beklememesi istendi. Kahveci, City'de Bernardo Silva'nın yaptığı gibi sık sık içe katederek gol ya da asist katkısı sundu.

Senin için hazırladığımız haberler