Fenerbahçe'de Comolli gitti, yerine kim gelecek?

16.01.2020 - 16:37 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 21:52

Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli'nin ayrılığı sonrası bu pozisyona kimin geleceği merak konusu...

Fenerbahçe'de Comolli gitti, yerine kim gelecek?

Fenerbahçe'de Comolli gitti, yerine kim gelecek?

Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli'nin görevinden istifa etmesinin ardından gözler Fransız ismin yerine gelecek spor adamına çevrildi.

Birçok ismin adı geçiyor...

Damien Comolli'den boşalan koltuk için birçok ismin adı geçiyor. Bu isimleri şöyle sıralayabiliriz:

Önder Özen

Önder Özen, Ocak 2002 tarihinden, Mayıs 2008'e kadar Fenerbahçe ve Fenerbahçe A2 takımlarında antrenörlük yaptı. Daha sonra Polatlı Bugsaşspor'da 2 sezon teknik direktörlük görevi yaptıktan sonra 2009-10 sezonunda Hacettepe'yi çalıştırdı. 2012 yılında NTV Spor kanalında yorumcu olarak görev yapmıştır.  22 Mayıs 2013'te futbol genel direktörlüğü konusunda 3 yıllık sözleşme imzaladığı Beşiktaş'tan 15 ay sonra ayrıldı. Ardından Göztepe ve Kasımpaşa'da kısa süreli teknik direktörlük deneyimi yaşayan Önder Özen şu an hala spor yorumculuğu yapıyor

Alex de Souza

Fenerbahçe taraftarının unutamadığı isimlerin başında gelen Alex, bir Fenerbahçe efsanesi. 2004-2005 sezonu ile 2011-2012 sezonu arasındaki bölümde kazanılan 3 şampiyonluğa önemli katkılar yapan, 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında iki kez ligin ”Gol Kralı” olan Alex, resmi maçlarda 340 kez giydiği Fenerbahçe formasıyla 171 gole imzasını atmıştı.

Emre Belözoğlu

39 yaşında olan Emre Belözoğlu'nun sezon sonunda futbolu bırakması bekleniyor. Ali Koç ve ekibi, Comolli'den boşalan sportif direktörlük görevine sene sonunda jübile yapacak olan Kaptan Emre Belözoğlu'nu getireceği medyada çıkan haberler arasında.

Hakan Bilal Kutlualp

1966 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hakan Bilal Kutlualp, İşletme Fakültesi mezunudur. Turizm, tekstil ve muz ticareti ile uğraşan Fenerbahçe'nin eski yöneticisi "Muz Kralı" olarak tanınıyor. Sarı lacivertli taraftarlar, Alex de Souza ve Nicolas Anelka transferlerinde kilit rol oynayan Hakan Bilal Kutlualp'i yeniden takımda görmek istiyor.

Volkan Ballı

1995 - 2002 yılları arasında Fenerbahçe´de Dış İlişkiler Komitesi Sorumlusu olarak görev yapan Volkan Ballı, bu dönem içerisinde Uche, Högh ve Andersson gibi bir çok yabancı futbolcunun Fenerbahçe´ye gelmesinde rol oynadığı gibi aynı zamanda menajerliğini de üstlenmişti. Volkan Ballı, 2003 yılının Şubat ayında o dönem Fenerbahçe´de Teknik Direktör olan Oğuz Çetin´in isteği üzerine Fenerbahçe'de uzun yıllar sürdüreceği idari Koordinatörlük görevine getirildi. Aykut Kocaman´ın 2009-2010 sezonunda sportif direktörlüğe getirilmesi ile İdari Menajerlik görevinde ki yetkileri kısıtlanan Volkan Ballı, fikir ayrılığı yaşadığı Kocaman´ın 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe´ye teknik direktör olmasının ardından Fenerbahçe'deki görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ali Koç'un göreve gelmesiyle birlikte yeniden idari menajerlik görevine getirilen Volkan Ballı'da adaylar arasunda.

Selahattin Baki

Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli ile yolların ayrılmasının önemli nedenlerinden biri olarak Selahattin Baki, hayatını kendi ağzından şöyle yorumluyor:

”Bir ailenin tek çocuğuyum. İskenderunlu baba, anne tarafım Ankaralı. Hayatımı hep Bağdat Caddesi ve Kadıköy çevresinde geçirdim. Yurt dışında okudum, 21 yaşında Türkiye’ye döndüm. 2007’de Arabistan fırsatı elime geçti. Suudi Arabistan’da yatırım danışmanı olarak çalıştım ve aynı şirketin Türkiye ofisinde çalışmak üzere geri döndüm. Asya’da asrın kulübü seçilmiş, 6 Şampiyonlar Ligi kupası olan Al-Hilal takımı ile yakın ilişkim oldu. Yönetim Kurulu Başkanı’mız sporla iç içe ve büyük bir hayali vardı, İngiltere’de futbol kulübü almak… 2013’ün Eylül ayında Sheffield United’ı alarak hayalini gerçekleştirdi, beni de yönetime davet etti. Bu görevden sonra, Türkiye’deyken eleştirdiğim bütün yöneticilerden özür dilemem gerektiğini fark ettim. Gerçekten doğruymuş, insanın ne sosyal hayatı kalıyor ne de iş hayatı, yaşamınızın %70’ini kaplayan bir olgu futbol yöneticiliği Kazandığınız zaman kralsınız, kaybettiğinizde küfür geliyor. Muhteşem, sürekli adrenalin olan bir hayat!”

Nuri Şahin

Nuri Şahin (d. 5 Eylül 1988, Lüdenscheid),kariyerini Werder Bremen'de sürdürmekte olan Almanya doğumlu Türk millî futbolcudur. Aslen Kırşehirli işçi Almancı bir ailenin iki çocuğundan biridir. Türk vatandaşlığının yanı sıra Alman vatandaşlığı da bulunmaktadır. Tuğba Şahin ile evli olan futbolcunun Ömer adında bir de oğlu vardır. Türkçe, Almanca, İngilizce ve Flamancayı akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Nuri Şahin son olarak Harvard Üniversitesi’ndeki 'Business of Entertainment, Media and Sports' programını tamamlamasıyla gündem olmuştu

Kemal Özdeş

Kariyerinde Manisaspor, Gençlerbirliği, Balıkesirspor, Karşıyaka, Elazığspor ve Kasımpaşa gibi birçok takımı çalıştıran Kemal Özdeş'te sportif direktörlük görevi için adı geçen isimler arasında.

Martin Przondziono

Almanya Ligi ekiplerinden Paderborn’un Sportif Direktörü Martin Przondziono’nun adı, Damien Comolli ile yollarını ayıran Fenerbahçe ile anıldı. Alman futbol adamı, Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı.

Alman sportif direktör Fenerbahçe'ye yeşil ışık yaktı

Martin Przondziono, "Fenerbahçe benim için heyecan verici bir proje olabilir" dedi. Devamında şu açıklamalarda bulundu:

Elbette Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Comolli ile ilgili gelişmeleri de biliyorum. Fenerbahçe benle bir görüşme yapmadı. Tabi ki Türkiye’ye gelme ihtimalim var. Fenerbahçe, Türkiye’de benim adıma heyecan verici bir proje olabilir. Fenerbahçe ile adım geçti bunu duydum. Ama dediğim gibi Fenerbahçe’den kimseyle kontak kurmadım.

Senin için hazırladığımız haberler