Fenerbahçe'de Fernandao tehlikesi! 5 maç...

28.02.2018 - 10:12 | Son Güncellenme: 28.02.2018 - 10:12

Fenerbahçe'de Fernandao tehlikesi! 5 maç...
PFDK, sevk gerekçesine uymak zorunda değil. Karar bugün verilecek.
TFF Hukuk Müşavirliği, geçtiğimiz pazar günü ligde oynanan Beşiktaş-F.Bahçe maçı ile ilgili raporları inceledi ve kararını verdi. TFF’den yapılan açıklamada Fernandao’nun, attığı golden sonra rakip taraftarlara yönelik ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ye sevk edildiği bildirildi. Fenerbahçeli futbolcunun durumu kurulun bugün yapacağı olağanüstü toplantıda görüşülecek.
Fernandao’nun sevk edildiği 41. madde şöyle: “TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan futbolculara 2 ila 5 müsabakan men cezası verilir.” PFDK, sevk gerekçesine uymak zorunda değil. Ceza tayinine gerek görmeyebilir veya 5 maça kadar ceza da verebilir.
TFF Hukuk Müşavirliği, derbi maçta çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerini de ‘saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle PFDK’ye sevk etti. Bu arada PFDK, sportmenliğe aykırı ifadeleri nedeniyle iki takımın teknik direktörleri Aykut Kocaman ve Şenol Güneş’e 50’şer bin TL para cezası verdi.
Darbi maçı sırasında statta izinsiz meşale yaktıkları iddiasıyla gözaltına alınan beş F.Bahçe taraftarı dün serbest bırakıldı. Savcılık, şüphelilere ‘spor müsabakalarından men cezası’ uyguladı. Serbest kalan şüphelilere, Çağlayan Adliyesi’ne gelen F.Bahçe taraftarları destek verdi.

(Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler