Fenerbahçe'de Fred kariyer rekoru kırdı!

Furkan Sönmez
11.03.2024 - 00:04 | Son Güncellenme: 11.03.2024 - 00:15

Trendyol Süper Ligi'nin 29. haftasında Fenerbahçe, sahasında Pendikspor'u 4-1 mağlup etmeyi başardı. Brezilyalı yıldız Fred, kariyer rekoru kırdı. İşte detaylar.

Fenerbahçe'de Fred kariyer rekoru kırdı!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 29. haftasında sahasında Pendikspor'u konuk eden Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçta 4-1'lik galibiyet almasını başardı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred, Pendikspor maçında kariyer rekorunu kırdı.

Asist yaptı kariyer rekoru geldi

Profesyonel futbol kariyerinde bir sezonda en fazla 6 asist yapan 31 yaşındaki futbolcu, Pendikspor maçında Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı asistle Fenerbahçe formasıyla 7. asistine ulaştı ve bu anlamda kariyer rekorunu kımayı başardı.

24 maçta kariyer rekorunu kırmayı başardı

Sezon başında Manchester United'dan 9.7 milyon euro'luk bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olan ve 4 yıllık sözleşmeye imza atan Fred, sarı lacivertli formayla 24 maçta sahne aldı. Tecrübeli futbolcu bu karşılaşmalarda gol atamazken, 7 kez asist yaptı ve kısa sürede kariyer rekorunu kırmayı başardı.

Geçen sezon 6 asistle sezonu tamamladı

Geçen sezon Manchester United formasıyla 56 maçta forma giyen Brezilyalı futbolcu, bu karşılaşmalarda 6 gol attı ve 6 asist üreterek sezonu tamamladı.

Shakthar Donetsk ile 6 asist yaptı

2017-2018 sezonunda Ukrayna'nın Shakthar Donetsk takımında forma giyen başarılı futbolcu, 37 maçta forma giydi ve 4 kez ağları sarstı. Fred attığı gollerin yanına 6 asist eklemeyi de başardı ve sonraki sezon 59 milyon euro'luk bir bedelle Manchester United'ın yolunu tuttu.

Gol atamazsa bir ilki daha başaracak

Profesyonel futbol kariyerinde çıktığı her sezonda en az 1 gol atan Fred, Fenerbahçe formasıyla şu ana kadar gol atamadı. En son ligin 2. haftasında Samsunspor'u deplasmanda 2-0 yendikleri maçta gol atan Fred, ofsayt nedeniyle gol sevinci kısa yaşadı ve gol geçersiz kılındı.

Senin için hazırladığımız haberler