Fenerbahçe'de GÜZ değil GÜL mevisimi - Süper Lig haberleri

Cüneyt Muharremoğlu
26.10.2022 - 13:58 | Son Güncellenme: 26.10.2022 - 14:13

Fenerbahçe, şu ana kadar birçok zorlu maçının bulunduğu ekim ayında şu ana kadar 5 galibiyet 1 beraberlik aldı. Gözler, Rennes ve İstanbul maçına çevrildi.

Fenerbahçe'de GÜZ değil GÜL mevisimi - Süper Lig haberleri

AJANSSPOR HABER

Ekim ayı başladığında Fenerbahçe taraftarlarında endişe vardı. Milli takımlara birçok oyuncusunu gönderen sarı lacivertliler ekim ayı fikstürüne deplasmanda Beşiktaş karşılamasıyla başlayacak ve 29 günde 8 maç yapacaktı. Zorlu fikstürün Rennes ve İstanbulspor dışındaki bölümü tamamlandığında ise Jorge Jesus ve ekibi aldığı skorlarla güvenini arttırmış olarak çıktı. Çünkü Fenerbahçe biribirinden zorlu 6 maçtan 5 galibiyet çıkardı, yenilgi yüzü görmedi. 

Tek puan kaybı Beşiktaş'a

Fenerbahçe'nin ekim ayındaki zorlu programı 2 Ekim'de Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş maçıyla başladı. Milli takıma giden oyuncular nedeniyle tam kora çalışmalarını ancak derbiden iki gün önce yapmaya başlayan sarı lacivertliler sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Bu sonuç, Kanarya'nın Ekim ayında tek puan kaybı oldu.

Larnaca'ya 2 gol

Beşiktaş derbisinden 4 gün sonra Fenerbahçe bu kez Avrupa Ligi'nde Kıbrıs Rum Kesimi takımı Larnaca ile karşılaştı.  Michy Batshuayi ve Mamas’ın kendi kalesine attığı gollerle karşılaşma 2-0 kazanıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den transfer harekatı! Görüşmeler başladı...
Habere Git

Karagümrük ile unutulmaz maç

Fenerbahçe'nin dinlenmeye zamanı yoktu. Larnaca'dan 3 gün sonra 9 Ekim'de yine Kadıköy'de Karagümrük ile oynadılar. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Batshuayi'nin uzatma dakikalarında attığı gol sarı lacivertlilere 5-4'lük galibiyeti ve 3 puanı getirdi. 

Larnaca gerginliğinden 3 puanla sıyrıldı

Unutulmaz Karagümrük karşılaşmasından sonra Fenerbahçe bu kez Kıbrıs'taydı. Larnaca tarafından gelen milliyetçi söylemler nedeniyle gergin bir ortamda oynanan 13 Ekim'deki maçı Fenerbahçe, Joao Pedro ve Batshuayi'nin penaltıdan attığı golle 2-1 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe Avrupa'da grubundan çıkmayı garantiledi. 

Ankara'da 3 puan 3 golle geldi

Sarı Lacivertliler, nefes almaya fırsat bulamadan bu kez Ankara deplasmanına gitti. 17 Ekim'deki karşılaşmada Fenerbahçe, Ankarafgücü'ne karşı 3. dakikada Batshuayi ile öne geçti, ardından kontrolü hiç bırakmadı. İrfan Can ve Rossi’nin golleriyle Sarı-Lacivertliler 3 puanı 3 golle almasını bildi.

İlgini Çekebilir
İrfan Can Kahveci, yanıtını bildiği soruyu Jesus'a sordu
Habere Git

En uzun ara 5 gün ve gelen liderlik

Fenerbahçe'nin ekim ayında en uzun süre dinlerek çıktığı maç Başakşehir karşılaşması oldu. Avrupa'da maç olmaması nedeniyle 5 günlük dinlenmeye sahaya çıkan sarı lacivertliler, zirve yolunda en büyük rakiplerinden olan Başakşehir'i Rossi'nin 84. dakikada attığı golle mağlup etti. 22 Ekim'de oynanan karşılaşmadan sonra Fenerbahçe, bay haftasına geçirmesine karşın liderlik koltuğuna yükseldi.

Mükemmel ekim ayına 2 maç kaldı

Sarı lacivertlilerin ekim ayı fikstüründe Avrupa Ligi'nde yarın oynayacağı Rennes ve 30 Ekim'de Olimpiyat Stadı'nda yapılacak İstanbulspor deplasmanı kaldı. Bu iki maçtan istenen sonuçlar gelirse Fenerbahçe taraftarları tedirgin olarak başladığı ekim ayını mutlu bir şekilde gülerek kapatacak.  

Fenerbahçe'nin ekim ayındaki maçları

Fenerbahçe, şu ana kadar ekim ayında 13 gol atarken 5 kez topu ağlarından çıkardı. Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar şöyle...

EKİM AYINDA FENERBAHÇE
MAÇ TARİH SKOR
Beşiktaş- Fenerbahçe 2 Ekim 2022 0-0
Fenerbahçe- AEK Larnaca 6 Ekim 2022 2-0
Fenerbahçe-Karagümrük 9 Ekim 2022 5-4
AEK Larnaca- Fenerbahçe 13 Ekim 2022 1-2
Ankaragücü -Fenerbahçe 17 Ekim 2022 0-3
Fenerbahçe-Başakşehir 22 Ekim 2022 1-0
Senin için hazırladığımız haberler