Fenerbahçe'de ikinci 'Mehmetçik'... Basri'den sonra Fatma

Feride Kara
09.01.2022 - 19:25 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 19:32

Fenerbahçe'de Basri Dirimlili'ye 'Mehmetçik' unvanı verilmesine neden olan olayın benzeri Fatma Kara Şahinbaş'ın başına geldi. Şahinbaş kırık burunla oynadı

Fenerbahçe'de ikinci 'Mehmetçik'... Basri'den sonra Fatma

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, kendi sahasında oynadığı maçta Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü’nü  2-1 yendi. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ndeki dördüncü hafta karşılaşmasında konuk takım 44. dakikada Fatoş’un golüyle öne geçti. Sarı lacivertliler 76. dakikada Shameeka ve 86. dakikada Kennya Cornder’ın sayılarıyla geri dönmeyi başardı.

Karşılaşmaya Fatma Kara Şahinbaş damga vurdu

Karşılaşmaya damga vuran oyuncu ise Fatma Kara Şahinbaş oldu. Girdiği bir ikili mücadele sonrasında burnu kırılan futbolcu buna karşın mücadelesine devam etti ve maçı tamamladı. Fenerbahçe kaptanının bu davranışı akıllara 'Mehmetçik' lakabıyla bilinen Basri Dirimlili'yi hatırlattı.

Fenerbahçe: Geçmiş olsun Fatma

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: "Geçmiş olsun Fatma... Fomget GSK karşılaşmasında burnu kırılmasına rağmen mücadeleye devam eden futbolcumuz Fatma Kara Şahinbaş’ın maçın ardından Acıbadem Sağlık Hastanesi’nde başarılı bir şekilde tedavisi gerçekleşmiştir. Kaptanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı, Fenerbahçe'den iki futbolcuyu transfer etti
Habere Git

Fatma Kara Şahinbaş: Hiçbir zaman maçı bırakmak istemem

Kaptan Fatma Kara Şahinbaş, maçla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hiçbir zaman maçı bırakmak istemem. Mücadeleyi seven bir oyuncuyum. Burnuma darbe aldım ama yine de mücadele etmeyi tercih ettim. Takımımı yarı yolda bırakmak istemedim. Galibiyet için de çok mutluyum. Takımıma teşekkür ederim."

Fenerbahçe 4 maçta 9 puan topladı

4 hafta sonunda 3 galibiyetle 9 puan toplayan Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, 5. hafta maçında 12 Ocak'ta Fatih Vatan Spor’a konuk olacak. Fatih Mimar Sinan Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 12.00’da başlayacak.

Basri Dirimli 'Mehmetçik' unvanını nasıl aldı?

Basri Dirimlili'ye Mehmetçik lakabı 15 Mayıs 1955'te oynanan Fenerbahçe- Galatasaray maçından sonra verildi.  Aldığı darbeyle kanlar içinde kalan, başına üç dikiş atılan Basri Dirimli, takımı 10 kişi kalmasın diye mücadelesine devam etti. Kafasına bandaj sarılan ve tekrar fenalaşarak bir süre baygınlık geçiren Basri Dirimli yine de maçı tamamladı. Taraftarların  Basri Dirimlili'ye koyduğu 'Mehmetçik' lakabı tüm Türkiye tarafından benimsendi.

İlgini Çekebilir
Serhat Akın, ateşi yaktı! Löw, Fenerbahçe'ye...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler