Fenerbahçe'de İsmail Kartal yollar resmen ayrıldı

Özgür Koç
31.05.2024 - 10:42 | Son Güncellenme: 31.05.2024 - 12:08

Son Dakika Haberi | Süper Lig'de sezonu Galatasaray'ın ardından 99 puanla 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ile yollar resmen ayrıldı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal yollar resmen ayrıldı

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon Galatasaray ile girdiği şampiyonluk yarışını son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla ezeli rakibine kaptıran Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın geleceği merak konusuydu.

Rekorlar kırdığı sezonu kupasız tamamladı

Jorge Jesus ile yolların ayrılmasının ardından sezon başında sarı lacivertli takımın teknik direktörlüğü görevine getirilen 62 yaşındaki çalıştırıcı rekorlar kırdığı sezonu kupasız tamamladı. 

Galatasaray'ın 100 puanla ulaştığı sezonu 99 puanla 2. sırada tamamlayan İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Türkiye Kupası ve Avrupa Konferans Ligi'ne de çeyrek finalde veda etmişti. 

İlgini Çekebilir
Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı! 2 yıllık sözleşme
Habere Git

Koç'un ve Yıldırım'ın teknik direktör adayı yabancı

Sarı lacivertli kulübün 8-9 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Ali Koç ve Aziz Yıldırım, gelecek sezon takımın başına yabancı bir teknik direktör getirmek için çalışmalarını sürdürüyordu. 

Sözleşmesi bitti

Geçtiğimiz yıl 1 Haziran'da 1 yıllık sözleşmeyle takımın başına geçen ve sözleşme süresi 31 Mayıs'ta (Bugün) sona eren İsmail Kartal resmen Fenerbahçe'den ayrılmış oldu.

'En iyi başlangıç' rekorunun sahibi

İsmail Kartal yönetiminde sezona başarılı bir giriş yapan sarı-lacivertliler, ligde oynadığı 10 maçta 10 galibiyet alarak, Süper Lig tarihinde 'en iyi başlangıç' rekorunun sahibi oldu. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan başlayan Fenerbahçe, elemelerde 6, grup aşamasında da ilk 3 maçta galibiyet elde ederek tüm kulvarlarda oynadığı 19 karşılaşmanın tamamını kazanmayı başardı. Bu seri ligin 11. haftasında oynanan Trabzonspor mücadelesinde sona erdi.

27 maçlık yenilmezlik serisi

Fenerbahçe, Süper Lig'in son haftasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup etti ve ligde oynadığı son 27 maçta yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, bu süreçte Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Kayserispor ve İstanbulspor'u 2'şer kez, Sivasspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor, Adana Demirspor ve Galatasaray'ı 1'er kez mağlup etti. Ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ile ikinci devredeki Samsunspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Konyaspor maçlarından da beraberlikle ayrıldı.

Deplasmanda maç kaybetmedi

Fenerbahçe, 2023-2024 sezonunda dış sahada Süper Lig tarihinin en fazla galibiyet ve en fazla puan topladığı dönemi yaşadı. Deplasmanda 19 maça çıkan Fenerbahçe, 16 galibiyet, 3 beraberlik elde etti ve 51 puan topladı. 12 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Kanarya, Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan takımlarla deplasmanda oynadığı maçlarda hanesine 3 puan yazdırdı. Galatasaray'ı 1-0, Beşiktaş'ı 3-1, Trabzonspor'u 3-2 ve Başakşehir'i de 1-0 mağlup etmeyi başardı. 

Derbilerde 10 puan topladı

Geçtiğimiz sezon derbi kazanamayan Kanarya, bu sezon ise en başarılı sezonlarından birini yaşadı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakipleriyle oynadığı 4 maçta yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray ile sahasında golsüz berabere kalan Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 kazandı. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 yenen sarı-lacivertli ekip, Kadıköy'de de sahadan 2-1'lik galip sonuçla ayrıldı. Fenerbahçe, böylelikle 4 mücadelede 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak, 10 puan topladı. 

İsmail Kartal, puan ortalamasını yükseltti

Fenerbahçe'de 3. dönemini geçiren İsmail Kartal, takımının başında 57 maça çıktı. Deneyimli teknik adam, Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Türkiye Kupası'nda toplam 45 galibiyet elde etti. Ligde 99 puan alarak 2.61 puan ortalaması yakalayan tecrübeli çalıştırıcı, kulüp tarihinin en başarılı performansına imza attı. 

Senin için hazırladığımız haberler