Fenerbahçe Altay maçı saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11'ler)

19.01.2022 - 09:36 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 19:04

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe evinde Altay ile karşılaşacak. Sarı lacivertlilerde İsmail Kartal 2. maçında ilk galibiyetini almak isterken, İzmir ekibi 14 maçlık yenilgi serisini sonlandırmak istiyor.

Fenerbahçe Altay maçı saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11'ler)

Fenerbahçe 2 maç sonra galibiyet, Kartal siftah peşinde

Ligde son iki hafta kazanamayan ve sezon sonuna kadar takımın başına getirilen İsmail Kartal ile oynadığı ilk maçında Antalya deplasmanından 1 puanla dönen Fenerbahçe sahasında Altay'ı konuk edecek. Sarı lacivertliler 2 maç sonra kazanmak isterken, İsmail Kartal da yeni görevinde siftah peşinde. 

Altay 14 maçlık galibiyet hasretini bitirme istiyor

7. haftada Beşiktaş'ı 2-1 yendikten sonra bir daha galip gelemeyen Altay, Mustafa Denizli'nin ardından Mert Nobre ile çıktığı ilk maçta Alanyaspor'a 2-0 mağlup olmuştu. 14 maçtır galibiyete hasret olan İzmir ekibi hem Mert Nobre yönetiminde ilk galibiyetini almak hem de tarihinin en kötü serisini sonlandırmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 21 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, haftaya 33 puanla 6. sırada girdi.

Süper Lig'de 14 maçtır galip gelemeyen, son 6 müsabakadan da mağlup ayrılan Altay ise 18 puan ve averajla 18. basamakta yer aldı. İki takım arasında ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

 

Fenerbahçe Altay maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak maçı canlı izlemek isteyen futbolseverler mücadeleyi beIN Sports 2'den takip edebilecek.

İlgini Çekebilir
Yıldız oyuncu Fenerbahçe'yi takibe aldı! İşte o isim...
Habere Git

Fenerbahçe Altay maçının hakemi kim?

Kritik karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Mustafa Sarvanlar yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Onur Özütoprak.

Fenerbahçe Altay maçının VAR hakemi kim?

Fenerbahçe-Altay maçının VAR hakemi olarak Sarper Barış Saka atandı. AVAR'da ise Alper Çetin ve Yakup Özhan görev yapacak.

Fenerbahçe - Altay maçının ilk 11'leri

Fenerbahçe: Ertuğrul, Szalai, Serdar, Kim, Ferdi, Sosa, İrfan Can, Pelkas, Crespo, Osayi, Serdar D.

Yedekler: Bartu, Meyer, Rossi, Mesut, Berisha, Valencia, Gustavo, Zajc, Sangare, Tisserand

Altay (Muhtemel): Lis, Thaciano, Björkander, Murat, Naderi, Ceyhun, Thiam, Kappel, Pinares, Kazımcan, Bamba.

İlgini Çekebilir
Vitor Pereira Premier Lig'e doğru
Habere Git

Fenerbahçe Altay maçı sakat ve cezalılar

Fenerbahçe'de Altay müsabakası öncesi eksik oyuncuların fazlalığı dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Berke Özer, Filip Novak ve Enner Valencia ile bireysel çalışmalarını sürdüren Altay Bayındır'ın kadroda yer alması beklenmiyor.

 

Afrika Uluslar Kupası için Gabon Milli Takımı'nın kadrosunda bulunan Andre Poko ile sakatlığı devam eden Serge Aka, forma giyemeyecek. Geçen hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cebrail Karayel'in durumu yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

5 futbolcu ceza sınırında

Fenerbahçe'de 5 futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde Luiz Gustavo, Filip Novak, Serdar Aziz, Attila Szalai ve İrfan Can Kahveci, 4. sarı kartlarını görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 23. haftadaki Demir Grup Sivasspor müsabakasında görev yapamayacak.

Fenerbahçe Altay maçı iddaa oranları


Süper Lig'in 22. hafta maçı olan Fenerbahçe-Altay maçının iddaa oranları da belli oldu. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin galibiyetine 1.29 oran, beraberliğe 4.40, Altay'ın galibiyetine ise 6.75 oran veriliyor.

Mücadelede 1,5 Alt gol oranı 3.65, 2,5 Alt oranı 2.21, 3,5 Alt oranı 1.46, 4,5 Alt oranı 1.17 olarak belirlenirken, 1,5 Üst ol oranı 1.13, 2,5 Üst oranı, 1.51, 3,5 üst oranı 2.11, 4,5 üst oranı 3.30 oldu.

Altay ile Fenerbahçe 84. randevuda

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında karşılaşacak Fenerbahçe ile Altay, ligde 84. kez birbirlerine rakip olacak. Fenerbahçe ile Altay arasında ligde şimdiye dek yapılan 83 maçın 49'unu sarı-lacivertliler, 9'unu Altay kazanırken, 25 maç da beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 137 golüne, Altay 65 golle karşılık verdi.

İki takım arasında ilk yarı İzmir'de oynanan müsabakayı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

Altay'ı Süper Lig'in ilk sezonu 1959'da ve 1998-1999'da 5-0 yenen Fenerbahçe, rakibine karşı en farklı galibiyetlerine ulaştı.

İzmir'de 1981-1982 sezonunda 3-3 biten müsabaka ile Altay'ın 1979-1980'de 4-2 kazandığı müsabakalar iki takım arasındaki en gollü karşılaşmalar olarak dikkati çekti.

İstanbul'daki karşılaşmalarda Altay'ın 1 galibiyeti var

Fenerbahçe ile Altay'ın İstanbul'da oynadığı 41 karşılaşmada ev sahibi ekip 28, Altay 1 maçı kazanırken, 12 müsabakada eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe'nin 79 gol attığı bu müsabakalarda Altay fileleri 28 kez havalandırdı.

Altay, İstanbul'daki tek galibiyetini 2002-2003 sezonunda 1-0'lık skorla almıştı.

Mesut Özil yedek!

Fenerbahçe'de Mesut Özil'in, İsmail Kartal tarafından Altay maçında yedek bırakılması dikkat çekti. Daha önceki açıklamasında takım kaptanlığı yapmanın, pazubandı takıp sahaya çıkmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Kartal, "Mesut Özil dünya çapında bir yetenek. Kendisiyle dün görüştüm. Kendisi de bu görüşmede çok mutlu oldu. Bazı ufak tefek problemler olabilir. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Mesut, İrfan Can, Nazım Sangare fark etmez. Hepsi bizim oyuncularımız" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul, ilk defa 11'de

18 yaşındaki genç file bekçisi Ertuğrul Çetin, İsmail Kartal ile ilk defa Fenerbahçe'nin ilk 11'inde yer aldı. Teknik adam, önceki açıklamasında Altay maçı için kalede Berke'nin olacağını söylemişti.

Senin için hazırladığımız haberler