Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın büyük sıkıntısı

Cem Ergün
25.05.2024 - 18:25 | Son Güncellenme: 25.05.2024 - 19:01

Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe, sahasında İstanbulspor'u ağırlayacak. İsmail Kartal, sakat ve cezalı isimlerden dolayı kadro kurmakta sıkıntı yaşıyor.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın büyük sıkıntısı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftada evinde İstanbulspor'u konuk edecek. Birçok sakat ve cezalı futbolcusu bulunan Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör İsmail Kartal, kadroda birçok değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'de sakat ve cezalı isimlerin sayısı dikkat çekiyor

Fenerbahçe'de; İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, Serdar Aziz ve Rade Krunic, sakatlığı sebebiyle İstanbulspor karşısında forma giyemeyecek. 

Michy Batshuayi, Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Eğribayat ise cezası sebebiyle mücadelede yer alamayacak.

Bu durumda 10 futbolcusundan yoksun olarak İstanbulspor maçına hazırlanan Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal ilk 11'de değişikliğe hazırlanıyor.

Kartal'ın 11 tercihleri

Fanatik'te yer alan habere göre; İsmail Kartal'ın, Galatasaray derbisine göre ilk değişikliği stoper bölgesinde olacak. Derbide cezası sebebiyle forma giyemeyen Becao, İstanbulspor maçında tekrardan 11'e dönmeye hazırlanıyor.

İsmail Yüksek'in sakatlığının ardından 6 numara bölgesinde Rade Krunic'e forma veren Kartal,  Bosnalı yıldızın performansından memnun kalmayınca Alexander Djiku'yu o bölgede denemişti. Ancak Ganalı'nın derbide gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşmesi sebebiyle, orta sahada Miha Zajc'ın forma giymesi bekleniyor.

İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder gibi kanat forvetlerinin yokluğunda ise Kartal, sağ kanat bölgesinde Joshua King'i oynatmayı planlıyor. Bu durumda Galatasaray karşısında sağ kanatta forma giyen Sebastian Szymanski'nin, tekrardan 10 numarada görev alacağı kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler