Fenerbahçe’de Jan Vesely sevinci!

20.04.2021 - 00:18 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 00:41

Fenerbahçe’nin basketboldan sorumlu yöneticisi Sertaç Komsuoğlu, CSKA Moskova play-off serisi öncesinde takımın ve Jan Vesely’nin son durumunu anlattı. İşte detaylar...

Fenerbahçe’de Jan Vesely sevinci!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, THY EuroLeague’de CSKA Moskova ile oynanacak play-off serisi öncesi FB TV’ye önemli açıklamalarda bulundu. 

Takımdaki koronavirüs vakaları hakkında konuşan Komsuoğlu, “Sezon başından beri iyi korunuyoruz diye övünüyorduk ama son dönemlerde covid-19 vakaları arttı. Play-off'lara gelmeden Zalgiris maçında hakikaten dibe vurmuştuk. Moralimiz çok bozuktu, play-off'lara kalma konusunda biz değil ama bazı taraftarlarımız arasında inancını yitirenler vardı. Oradan bir çıkış yakaladık ve bugün play-offl'arı konuşuyoruz” dedi.

'Savaşıp mücadele edeceğiz'

Normal sezonu lider bitiren takımla aralarında 4 mağlubiyet farkı olduğunu vurgulayan Komsuoğlu, “Ahh, vahh’ diyeceğimiz maçları dikkate alırsak eğer, biz de çok rahatlıkla o sırada olurduk. Hatta konuşmamızın başında ‘hakemler şöyle yapmasa, böyle yapmasa’ zaten olurduk diyeceğim ama biliyorsunuz ben bu tip olaylarda kolay bahanelere sığınmak istemiyorum. Zor bir sezon yaşadık, taraftarlarımızdan ayrı bir sezon yaşadık. Sakatlıklarımız oldu. O doğrultuda geldiğimiz nokta takımımız için memnuniyet verici ama biliyorsunuz Fenerbahçe hiçbir zaman bununla yetinmez, gerek biz, gerek taraftarlarımız. Play-off'larda tamamen savaşıp, mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

Tongsir'in iddiasına cevap

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'e sitemlerde bulunan Fenerbahçeli yönetici şöyle devam etti: “Kaptanımız Melih nişanladı. Bu nişan sırasında koronanın takımımıza yayıldığını düşünen çok taraftarımız oldu. Keşke bir anlamda bu akımı başlatan TSYD Başkanı Sevgili Oğuz Tongsir beni veya bizden bir arkadaşımızı arayıp öğrenseydi. Şöyle bir tweet attı: ‘Kadın voleybol takımı Melih’in nişanlısı voleybolcu Damla nedeniyle korona oldu. Fenerbahçe’nin ve o doğrultuda takım maça çıkamadı, hükmen yenildi. Erkek takımına da bu nişandan geldi. Bu nedenle erkek takımı da play-off'lara birçok eksikle çıkıyor.’ 

'Melih'le ilgili söylentiler asılsız'

Buna başka gazeteciler de başta olmak üzere birçok kişi yorumlar yaptı, olayın böyle olduğunu ifade ettiler. Keşke Tongsir şunu bilseydi. Damla geçen yıl sakatlığı nedeniyle zaten yoktu voleybolu bıraktı. Voleybolu bırakmış bir kişi Damla. Melih’in nişanında basketbol takımımızdan kimse yoktu. Özellikle çok hassastık. O nedenle kimse yoktu. Bir tek Ahmet vardı. Olayın olduğu tarih 6 Nisan’da bizim ilk vakamız oluşmuştu zaten. Ve nişanın yapıldığı tarihte gerek Melih gerek Ahmet antikor üretiyor, daha önce korona yaşamışlar. 

'Koronanın nişanla ilgisi yok'

Biz düzenli olarak sadece PCR testi yapmıyoruz. Oyuncularımıza, teknik heyetimize ve bizlere antikor testi de yapılıyor. Yani antikoru olan arkadaşlarımızdı. Burada kaptanımıza hakikaten yanlış yargı yapılıyor. Konuyla hiçbir alakası olmayan, süreçte de zaten şu anda gelinen noktada tarihlerin tutmadığı bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. O nedenle buradan özellikle taraftarımıza seslenmek istiyorum; kaptanımızı, oyuncularımızı veya bizleri, oynadığımız oyunlardaki performanslarımızdan dolayı bizleri yapılan transferlerden veya aldığımız belirli kararlardan dolayı tabii ki eleştirebilirler. Biz o eleştirilerin hepsini ciddiye alıyoruz ama lütfen yanlış yargı yapmasınlar.

 

Burada ben kaptanımızın ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Sonuçta konuyla hiç alakası olmadığı bir yerde çok ciddi bir tepkiyle karşı karşıya kaldı. Bu ortamda gerek kaptanımızın, gerek sevgili nişanlısı Damla’nın ve nişan töreninin konuyla hiç alakası yoktur. Bu tören tamamen aile içinde olan bir şeydi. Bizler bile korona riskimiz var diye katılmadık. Melih antrenmanı bile kaçırmadı. Sosyal medyada kullanılan resimlere falan bakılmasın, net cevaplayayım. Bu konunun şu anki vakalarla hiçbir alakası yok.” 

'Sağlık Bakanımızdan aşı isteğinde bulunduk'

CSKA Moskova takımında sakatların olduğunu açıklayan Komsuoğlu, “Biz onlar sakat mı bilmiyoruz! O nedenle biz de bu konuda lütfen taraftarımız anlayışla karşılasın, bunları açıklarken bizim de takımımızın, hocalarımızın çalışmaları var, kurguları var. Biz de son dakikaya kadar bu konularda hassas davranıyoruz. Bugün baktığımızda CSKA takımı, hatta geçen gün Metin Bey de Ekaterinburg maçından önce söyledi, rakip takım tamamen aşılarını yaptırmış bir durumdaydı, Rusya’da aşı olduğu için. Bizim kadınlarımız ise maalesef 4-5 gün kala negatife döndük. Biz Fenerbahçe olarak Sağlık Bakanımıza bir mektup yazdık. Şu anda seyahat yasağı olmasına rağmen neredeyse her hafta, en kötü 2 haftada bir yurt dışına gidiyoruz. Lütfen bize bir formül bulun, oyuncularımız aşılansın ve riskimiz azalsın. Başta takımımızın oyuncularının ve teknik heyetinin aşı olması çok önemli” diye konuştu. 

'Vesely 3. maça yetişir'

Jan Vesely’nin sağlık durumuna ilişkin son bilgileri de aktaran Komsuoğlu, “Vesely, çok ciddi bir sakatlık geçirdi ama burada gerek takım doktorumuz sevgili Ahmet Kulduk’a, gerek bu konuda destek aldığımız Acıbadem Hastanesi’ne özellikle teşekkür ediyorum. Şöyle ki çok iyi bir tedavi uyguladılar. Çok çok kısa sürede Vesely’i ayağa kaldırdılar. Yarın Moskova seyahati öncesinde son durumuna bakacağız. Ona göre de ya bizimle gelecek ya da İstanbul’da kalacak, çalışmalarına devam edecek. Ama şunu söyleyebilirim, çok büyük bir terslik olmazsa Vesely, İstanbul’daki serinin üçüncü maçından itibaren aramıza katılacaktır. Moskova seyahati için şu anda kesin bir şey söylemiyorum” dedi. 

'CSKA maçını erteletme şansımız yok'

Sertaç Komsuoğlu, takımlarda yaşanacak covid vakaları nedeniyle parkeye çıkamayışlarının önüne geçmek amacıyla EuroLeague yönetimin aldığı kararı da şöyle açıkladı: “Bu konu, bugünün konusu değil, play-off’lardan önce gündeme geldi. Takvimin bitmesi anlamında play-off’larda artık herhangi bir erteleme olmayacağı karara bağlandı. Bunun için de bizden ilave oyuncu listesi, altyapıdan oyuncu listesi istendi. Yani deniliyor ki, ‘senin eğer sakatın varsa altyapıdaki oyuncularınla da olsa bu işi bitireceksin.’

 

Şimdi burada önemli olan eğer ki 8 kişinin altına düşersek de 20-0 hükmen mağlubiyet söz konusu. Onun için şu anda hani 'EuroLeague üzerinde bir baskı kuralım, şöyle yapalım, maçı erteletelim' gibi bir şansımız yok. Ama ben hep bunu söylüyorum, bazen bana ‘çok iyimsersin’ deniliyor ama eğer bizim bu kadroda Türkiye Ligi artı EuroLeague 17 kişimiz varsa ve biz bu kadroya, bu arkadaşlarımıza, bu çocuklarımıza Sarı Lacivert çubuklu formamızı giydirirsek sonuna kadar savaşacaklar. Çünkü başka bir seçenek yok. O nedenle maçların ertelenmesi söz konusu değil. Çarşamba günü gideceğiz, sağlıklı oyuncularımızla gideceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah oradan istediğimiz sonuçları alıp döneceğiz.” 

Senin için hazırladığımız haberler