Fenerbahçe'de Jorge Jesus kuralları... Samandıra yasakları

Cüneyt Muharremoğlu
11.11.2022 - 10:06 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 13:23

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus'un toplantılar, yemekler ve takım otobüsü için kuralları bulunuyor. İşte futbolcuların yapmaması gerekenler...

Fenerbahçe'de Jorge Jesus kuralları... Samandıra yasakları

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe taraftarı, uzun zamandır hasret kaldığı takım oyununa bu sezon şimdiye kadar Jorge Jesus yönetiminde ulaştı. Süper Lig'de Dünya Kupası arasına lider girmeyi garantileyen sarı lacivertliler, Avrupa Ligi'nde grubunu birinci tamamladı ve son 16'ya kalmayı başardı.

Samandıra'da disiplin

Fenerbahçe'nin başarılı gidişinde Jorge Jesus'un Samandıra'da koyduğu kurallar ve takım içinde yarattığı disiplin büyük önem taşıyor. Hürriyet'in haberine göre Samandıra'da futbolcuların uyması gereken kurallar bulunuyor.

Jesus'un kuralları: Toplantılar

Portekizli teknik direktörün Samandıra'da uyguladığı kurallar şöyle: Herkesin toplantılara zamanında gelmesi gerekiyor. Toplantılara geciken futbolcu,geç kaldığı dakika başına ceza ödüyor. Gecikme antrenman saatinde olursa ceza 2 misli artıyor. Mazeret kabul edilmiyor. Toplantı, tedavi ve yemek sırasında telefon kullanmak yasak. Yakalanana para cezası veriliyor.

İlgini Çekebilir
Herkes bunu konuşuyor: VAR çizgisi gibi
Habere Git

Takım otobüsünü bekleten ceza öder

Jesus'un başka bir kuralıysa takım otobüsüyle ilgili. Bu kurala göre takım otobüsüne geç kalan oyuncuya para cezası veriliyor. 5 dakikadan sonra takım otobüsü kimseyi beklemiyor, hareket ediyor.

Yemek konusunda hassas

Portekizli teknik direktörün futbolcularının aldığı kilolarla ilgili bir yaptırımı da bulunuyor. Yağ ve kilo oranı olması gerektiğinden fazla olan futbolcuya para cezası veriliyor. Maç sonu yemeklerinde fast food vb. yiyecekler kesinlikle yasak.

Sezon öncesi Samandıra yenilenmişti

Sezon öncesi Jorge Jesus, yönetimiden Samandıra'da futbolcuların motivasyonunu arttırıcı yeniliklerin yapılanmasını istemişti. Jesus'un talimatıyla 28 şampiyonluğun görselleri Can Bartu Tesisleri'ndeki  oyuncu ve teknik heyet odalarının bulunduğu koridorun duvarlarına kaplanmıştı. Jesus, Fenerbahçe taraftarlarının birliktelik ve aidiyet duygularını ortaya koyan görsellerin de duvarlarda olmasını istemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler