Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe büyük bir gelirden oldu

15.08.2024 - 10:37 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 08:09

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransız ekibi Lille iki maç sonunda elenerek Devler Ligi'ne veda eden Fenerbahçe büyük bir geliri kasasına koyma şansını kaybetti. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe büyük bir gelirden oldu

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi'ne 3. turda veda eden Fenerbahçe, hayal kırıklığı yaşarken ekonomik olarak büyük bir kazançtan da oldu.

Lugono'yu geçti, Lille'e takıldı

Teknik direktörlük koltuğunu dünyanın en önemli teknik direktörlerinden Jose Mourinho'ya emanet ettikten sonra kadrosunu yıldız futbolcularla güçlendiren Fenerbahçe, Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundan başladı.

Eşletiği İsviçre temsilcisi Lugano'yu 4-3 ve 2-1'lik skorlarla yenerek tur atlayan sarı lacivertlilerin 3. turdaki rakibi Fransız ekibi Lille oldu. Kanarya, ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olduğu rakibine sahasında oynadığı rövanşta da dramatik bir şekilde yenilmekten kurtulamadı.

Şampiyonlar Ligi hayali bitti

Fred ve Ferdi gibi iki yıldızının yokluğuna karşın normal süresini 1-0 önde bitirdiği maçta, iki topu direkten dönen, birçok gol pozisyonundan da faydalanamayan Fenerbahçe, uzatmalarda biri penaltıdan olmak üzere kalesinde gördüğü iki golle Şampiyonlar Lig'ne veda etti.

48 milyon euro harcandı, hasret 16. yıla taşındı

Şampiyonlar Ligi’ni iki farklı takımla kazanmış Jose Mourinho ve 48 milyon euro harcanarak yapılan yıldız transferlerine rağmen Fenerbahçe'nin 2008’den bu yana devam eden Şampiyonlar Ligi hasreti 16. yıla taşındı.

Büyük gelir kaçtı

Dünyaca ünlü hocasıyla Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük arenasında yer alma şansını kaybeden Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin değişen formatla artan gelirlerinden de mahrum kalacak.

Sarı lacivertliler, 17.8 milyon Euro’luk katılım geliri ve lig aşamasında galibiyete 2,1 milyon euro, beraberliğe 700 bin euro ödendiği ödül priminlerini de kasasına koyma şansını kaybetti.

Şamipyonlar Ligi'nde takımlara son 16 turu için 11,5 milyon, çeyrek final için 12,5 milyon, yarı final 15 milyon, final 18,5, şampiyonluk final ödülü+6,5 milyon Euro ödül verilecek.

Avrupa Ligi'nde 4 / 1 oranında kazanç

Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi grup aşamasından devam edecek olan Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nden Şampiyonlar Ligi katılım payının yaklaşık 4/1 oranında olan 4 milyon 300 bin Euro alacak.

Bu ligde sarı lacivertlilerin galibiyet ve beraberlik için alacağı ödül de Şampiyonlar Ligi'ne göre çok daha düşük olacak.

Senin için hazırladığımız haberler