Fenerbahçe’de 'kale' düştü, savunma sakata geldi

12.05.2021 - 15:25 | Son Güncellenme: 12.05.2021 - 15:29

Fenerbahçe, Süper Lig'in 41. haftasında Sivasspor'a yenildi. Sarı-lacivertli takımda kale mevkisinde Altay'ın sakatlığı takımı etkiledi. Peki Altay sonrası Fenerbahçe kaç gol yedi? İşte detaylar...

Fenerbahçe’de 'kale' düştü, savunma sakata geldi

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Kadıköy'de Sivasspor'a 2-1 yenilerek şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Fenerbahçe, Altay Bayındır'ın sakatlığına yanıyor. Sezon boyunca gösterdiği performansla Milli takım'a yükselen ve takımını birçok maçta ipten alan Altay'ın sakatlığı en kritik dönemde Fenerbahçe kalesinin düşmesine neden oldu.

Puan kazandıran kaleci: Altay Bayındır

Altay Bayındır bu sezon 32 maça çıkarken 30 golü kalesinde görüp 10 maçta ise golü kalesine kapattı. Genç kaleci 0.93 maç başına gol yeme ortalaması yakaladı. 23 yaşındaki file bekçisi Hatayspor, Denizlispor, iki Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Alanyaspor maçlarını kurtaran oyuncu olmuştu.

Harun Tekin güven vermedi

Altay Bayındır'ın sakatlığından sonra kaleyi teslim alan Harun Tekin ise ne takım arkadaşlarına ne de taraftara güven verdi. Şampiyonluk yolundaki en kritik karşılaşma olan Sivasspor maçında hava toplarını elinden kaçıran, bir geri pasta topu rakibine çaptıran 31 yaşındaki file bekçisi 2 gol yediği karşılaşmada sadece 1 kurtarış yapabildi. Topu 1 kere uzaklaştırabilen Harun Tekin 22 pasla oynadı.

Sadece 1 maçta gol yemedi

Harun Tekin kaleyi teslim aldıktan sonra  6 maçta 7 gol yerken sadece Alanyaspor karşılaşmasında kalesini kapatmayı başardı. Maç başında 1.16’lık gol yiyen Harun Tekin'in en başarılı karşılaşması 4 kurtarış yaptığı Ankaragücü mücadelesi oldu.  Harun Tekin, yaptırdığı penaltılarla da eleştiri topladı. Başakşehir maçında Fenerbahçe deplasmanda 2-1 öndeyken son dakikalarda  yaptırdığı penaltıyı kurtardı. Kasımpaşa karşılaşmasında ise benzer bir pozisyonda yaptırdığı penaltı golle sonuçlandı. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Harun Tekin'in takımda kalıp kalmayacağı henüz belli değil.

Savunma sakata geldi

Fenerbahçe'nin Ankaragücü ve Sivasspor karşılaşmalarında kalesinde bir çok pozisyon görmesinin nedenlerinden biri olarak iyi bir uyum yakalayan Serdar Aziz ve Atilla Szalai ikilisinin bozulması gösteriliyor. Serdar Aziz sakatlığı nedeniyle bu iki karşılaşmada da yer alamadı. Sezon içinde forma giydiği birçok maçta yaptığı bireysel hatalarla dikkat çeken Tisserand, Sivasspor'un iki golünde de hata yaptı. Savunmanın en güvenilir ismi olarak görülen Szalai de sakatlıklardan nasibini aldı. 

Macar oyuncu, hem Ankaragücü hem Sivasspor karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle 90 dakikayı tamamlayamadı. Szalai'nin yerine giren Luis Gustavo, Tisserand ile çizdiği uyumsuz görüntüyle dikkat çekti. Brezilyalı oyuncu, yenilen ikinci golde, Sivassporlu Hakan Arslan'a müdahale edemedi.

Mucize bekleyecekler

Sarı lacivertliler, Altay Bayındır, Serdar Aziz ve Attila Szalai'nin sakatlığı nedeniyle zirveyi 81 puanla paylaşan Beşiktaş ve Galatasaray'ın iki puan gerisinde kalmış durumda. Fenerbahçe'nin şampiyon olması için son hafta Beşiktaş'la Galatasaray'ın yenilmesi sarı lacivertlilerin ise Kayserispor'u deplasmanda mağlup etmesi gerekiyor. Fenerbahçe hem ikili hem üçlü averajda Beşiktaş ve Galatasaray'ın gerisinde bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler