Mesut Özil 11'de olacak mı? Erol Bulut kararını verdi!

09.02.2021 - 08:38 | Son Güncellenme: 09.02.2021 - 13:56

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bu akşam Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, eski teknik direktörü Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Başakşehir karşısında tur atlamak istiyor. Fenerbahçe ve Başakşehir'de kimler yok, nasıl bir 11 sahaya çıkacak? İşte Fenerbahçe-Başakşehir maçının yayınlanacağı kanal, muhtemel 11'ler, maç öncesi son gelişmeler...

Mesut Özil 11'de olacak mı? Erol Bulut kararını verdi!

Barış ŞEHİRLİOĞLU- Salim MANAV

Fenerbahçe’de gözler Ziraat Türkiye Kupası’na çevrildi. Sarı-lacivertliler çeyrek finalde bu akşam Başakşehir’i konuk edecek. Ülker Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Maç hangi kanaldan yayınlanacak?

Fenerbahçe ile Başakşehir arasındaki Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesi ATV'den naklen yayınlanacak. Ayrıca maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak. Fenerbahçe, turu geçmesi halinde İttifak Holding Konyaspor- Beşiktaş eşleşmesinin galibi ile yarı finalde karşılaşacak.

VAR: Yaşar Kemal Uğurlu
AVAR : Erdinç Sezertam

Maç öncesi iki takımın sakatlık raporu

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Diego Perotti, Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci, Dimitris Pelkas ve Marcel Tisserand forma giyemeyecek. Filip Novak da hafif sakatlığı nedeniyle Başakşehir maçında kadroda olmayacak. Öte yandan uzun süredir sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan Gökhan Gönül de Kadıköy'deki bu maçla birlikte sahalara dönüyor.

Başakşehir'de Visca, Rafael, Caiçara, Boli Bolingoli-Mbombo, Aleksic, Tolga Ciğerci ve Nacer Chadli'nin kadroda olması beklenmiyor. Mahmut Tekdemir, Ömer Ali ve Hasan Ali'nin durumları ise maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe'nin ilk 11'i

Fenerbahçe

●Harun Tekin
●Gökhan Gönül
●Atilla
●Lemos
●Caner Erkin
●Ozan Tufan
●Jose Sosa
●Sinan
●Ferdi Kadıoğlu
●Mame Thiam
●Papiss Cisse

Yedekler: 

●Altay
●Nazım 
●Sadık
●Serdar Aziz
●Fatih Yiğit
●Mert Hakan
●Osayi-Samuel
●Enner
●Mesut Özil
●Samatta

İki takım arasındaki maçlar

Medipol Başakşehir'in muhtemel 11'i:

●Mert 
●Uğur 
●Duarte
●Epureanu
●Hasan Ali 
●Azubuike
●Ndayishimiye
●Fernandes
●Giuliano
●Gulbrandsen
●Crivelli 

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe - Başakşehir maçıyla birlikte takımlar 29. kez karşılaşacak. Geride kalan 28 maçta Fenerbahçe 14, Başakşehir 10 kez kazandı. 4 maçta ise taraflar sahadan eşitlikle ayrıldı. Son 10 maçta ise Fenerbahçe 5, Başakşehir 2 kez kazandı. 2020 yılı Aralık ayında Kadıköy'de oynanan lig maçında Fenerbahçe rakibini 4-1 yenmişti.

Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye rakip

Başakşehir'de Okan Buruk ile yolların ayrılmasının ardından göreve Aykut Kocaman getirildi. Kocaman yönetiminde henüz galibiyet alamayan Başakşehir, Karagümrük'e ligde 1-0 boyun eğmişti. Kocaman ligde İstanbulspor, Malatyaspor, Ankaraspor ve Konyaspor'un başında Fenerbahçe'ye 19 kez rakip oldu. Kocaman bu maçlarda 7 kez puan ya da puanlar aldı, 12 maçı kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler