Fenerbahçe’de koronavirüs önlemi! Geri döndü...

13.01.2021 - 12:10 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 13:48

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de bazı futbolcular düzenli olarak forma giyebilmesi için kiraya verildi. Fenerbahçe'de İsmail Yüksek ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İsmail Yüksek Fenerbahçe'ye geri mi döndü? İşte detaylar...

Fenerbahçe’de koronavirüs önlemi! Geri döndü...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe yaz transfer döneminde takımı büyük oranda yenilerken 18 yeni oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Sarı lacivertliler sadece tecrübeli oyuncuları değil, gelecek vaad eden genç isimleri de aldı. Bu oyunculardan ikisi de İsmail Yüksek ve Barış Sungur olmuştu.

İsmail Yüksek geri döndü

İki futbolcunun da süre alıp oynayabilmesi için Fenerbahçe oyuncuları kiraya verdi. Balıkesirspor’a kiralanan İsmail Yüksek sarı-lacivertli takıma geri döndü. 

Fenerbahçe geri çağırma hakkına sahipti

Uzun lig maratonunu düşünen Fenerbahçe orta sahaya yeni bir transfer yapmak yerine İsmail Yüksek’i alternatif oyuncu olarak kadroya aldı. Balıkesirspor ile Fenerbahçe’nin anlaşması gereği sarı-lacivertli kulüp istediği takdirde oyuncusunu geri çağırma hakkına sahipti.

Sözleşmesini feshetti, geri döndü

Sarı-lacivertliler bu hakkını kullanarak İsmail Yüksek’i geri çağırdı. 2021 mayıs ayına kadar Balıkesirspor’a kiralık verilen genç oyuncu takımı ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. Fenerbahçe genç oyuncusuna lisans çıkarttı.

Kasımpaşa maçında oynayabilecek mi?

İsmail Yüksek bu sezon Balıkesirspor ile 11 maça çıkarken 1 gol 1 asistlik performans sergiledi ve 916 dakika süre aldı. Orta sahada oynayan 21 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. İsmail Yüksek görev verilmesi halinde Türkiye Kupası'ndaki Kasımpaşa maçında forma giyebilecek. 

Hükmen yenilgi önlemi...

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden ligin ikinci yarısını kapsayan statü ve talimatlarda değişiklik yapıldığını açıklamıştı. Buna göre; koronavirüs vakaları nedeniyle maça çıkamayan kulüpler hükmen mağlup sayılacak. Yeni, "Kulüpler Futbol Müsabaka Talimatı'nda "Kulüpler minimum 9 kişi ile sahaya çıkabilecek, aksi takdirde hükmen mağlup sayılacaklardır" ifadesi yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler