Fenerbahçe'de koşar adım kadro dışı kaldılar!

07.10.2018 - 12:51 | Son Güncellenme: 07.10.2018 - 09:55

Fenerbahçe'de koşar adım kadro dışı kaldılar!

Fenerbahçe’de önceki gün deprem etkisi yaratan Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar’ın kadro dışı kalmasıyla ile gerçekler ortaya çıktı.

Comolli'nin onayıyla karar alındı

Vatan’ın haberine göre; teknik direktör Phillip Cocu ve sportif direktör Damien Comolli’nin onayıyla alınan kadro dışı kararına uzanan olaylar şöyle gelişti:

VOLKAN DEMİREL

1- Başkan Ali Koç, Samandıra’da Volkan’la yaptığı sohbette tecrübeli file bekçisine, “Biz senin sözleşmeni bu takıma ağabeylik yap, takımı bir arada tut diye uzattık. Senden daha çok sorumluluk almanı beklerdik” dedi. Volkan da “Başkan ben ne yapayım, oynamıyorum ki” cevabını verdi. Ancak bu konuşmanın devamı çok da tatlı bitmez

2- 3-0’lık Rize mağlubiyetinin ardından soyunma odasında idari menajer Onur Başar ile sportif direktör Damien Comolli, kaptan Volkan ile 2. kaptan Mehmet Topal’ın yanına giderek, “Başkan sizin tribünlere gidip özür dilemenizi istiyor” der. Başkandan gelen bu emirle tribüne giden ikili, ne kadar zor  anlar yaşasa da bu görevi yaparlar. Ancak takım Trabzon’a havalimanına dönüşe geçtiğinde Volkan bu kararı, Onur Başar ve Comolli’nin kendilerinin aldığını ve başkanın alakası olmadığını öğrenir. Takım Trabzon’a geldiğinde ise havaalanında bu konunun hesaplaşması yapılır. Volkan, burada herkesin gözü önünde, Onur Başar’a “Neden bana böyle söylediniz?” diyerek hesap sorar. Ancak, Başar her ne kadar, “Bana da Comolli söyledi” dese de Volkan’ı yatıştıramaz. Bu tartışma da başkanın gözü önünde yaşanır.

3- Volkan Demirel’in takımın en eskisi olarak, arkadaşlarına yaptığı konuşma başkan Ali Koç’a yanlış anlatılır. Takıma yeni gelenler Volkan’ın üslubunu bilmediğinden, yaptığı sert çıkışları farklı yönlere çeker. Kaptanın, “Burası F.Bahçe beyler. Burada mağlubiyetten sonra gece rahat gezemezsiniz. Hatta bazı günler dışarı yemeğe bile çıkmak istemezsiniz. Herkes kendine gelsin” sözleri hiç söylenmemiş gibi tam tersi şekilde ve abartılarak takımı tehdit ediyor gibi Ali Koç’a iletilir.

4- Bu yanlış anlaşılma olayı daha önce bir kere daha Samandıra’da yaşanır. Takımda bu lafları yönetime ve başkana taşıyan isimler daha önce de şöför Cemal krizinde olduğu gibi konuyu başkan Koç’a farklı anlatır. Hatırlanacağı üzere Koç, tarafları dinledikten sonra, konunun kendisine değişik geldiğini ifade ederek şöför Cemal’i yeniden işe almıştı.

NABIL DIRAR

Sezon başında gönderilecekler listesinde bulunması ve bunun yanında gitmeye de yanaşmaması. UEFA kadrosuna da alınmadıktan sonra performansının tamamen düşmesi. Motivasyonun düşmesiyle takımı ve arkadaşlarını olumsuz etkilemesi.

AATIF

Kayseri maçı sonrası soyunma odasına inen başkan Ali Koç, futbolcularla toplantı yaparken, takımının genel gidişatının neden kötü olduğunu ve nelerin eksik olduğunu bu kez futbolculara sorar. Bu esnada Aatif’ın söz alması ise herkesi şaşırtır. Faslı oyuncu, “Ben neden olduğunu söyleyeyim. Biz geçen sezon kalitesiz bir takımdık. Bunu itiraf ediyorum. Ama bu kalitesiz takım son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı. Bu sezon ise buradaki arkadaşlardan özür dileyerek söylüyorum yine kalitesiz takımız” der.

İşte bu konuşmayı tüm takımın önünde yapıp Ali Koç’a yönetimsel bir eleştiri getiren Aatif Chahechoue’nun bu sözleri, o günden sonra unutulur. Ancak, Spartak Trnava maçı öncesinde bu kez de Samandıra’da tek tek oyuncularla konuşan Ali Koç, Faslı oyuncuyla bu kez herkesin içinde değil, birebir diyalog yaşar. Aatif, “O gün söylediğim sözlerin arkasındayım. Bu takım bu sene daha kalitesiz” diyerek gördüğü yanlışı aktarır. Koç da “Sen 3 veya 6 ay sonra bu takımın halini görürsün” cevabını verir.  (Vatan)

Senin için hazırladığımız haberler