Fenerbahçe'de 'Mert Hakan, Perotti' derken genç Serhat parladı

15.11.2020 - 19:47 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 19:53

Son dakika haberleri... Fenerbahçe, hazırlık maçında Karagümrük'ü 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin genç takımlarında genellikle sol açık oynayan alternatif bölgesi sağ açık ve santrfor olan 19 yaşındaki Serhat Ahmetoğlu sağ bekteki performansıyla yıldızlaştı. Peki Serhat Ahmetoğlu kimdir? Mert Hakan Yandaş ve Perotti'nin performansı nasıldı? İşte detaylar...

Fenerbahçe'de 'Mert Hakan, Perotti' derken genç Serhat parladı

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe, mili takım arasında Fatih Karagümrük ile Dereağzı Lefter Küçükandonyadis tesislerinde oynadığı hazırlık maçında 3-3 berabere kalırken teknik direktör Erol Bulut oyuncularının son durumunu gördü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, maç sırasında 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerini denedi. İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak futbolcularını ikaz eden 45 yaşındaki çalıştırıcı, takımından hızlı oynamasını istedi. Bulut, oyunculara top kayıplarından sonra pres yapması ve top rakibe geçince hemen pozisyon alması için sık sık uyarılarda bulundu.

Gençlerde hayat var

Erol Bulut'un en çok talimat verdiği oyuncular sağ bek ve sol bek mevkiinde oynayan genç Serhat Ahmetoğlu ve Mikael Askarov oldu. Genç takımlarda asıl mevkisi sol forvet, sağ forvet ve santrfor olarak forma giyen giyen Serhat Ahmetoğlu, Gökhan Gönül'ün sakatlığı, Nazım Sangare'nin A Milli Takım'da olmasıyla maça sağ bek olarak başladı. Serhat Ahmetoğlu, takımının ikinci golüne şık bir vuruşla imza atarken Kemal Ademi'nin ilk yarısının son dakikasında attığı golün asistini yaptı.

Yine milli takımlarda bulunan Caner Erkin ve Philip Novak'ın yokluğunda sol bekte forma şansı bulan başka bir genç ise Mikael Askarov'du. Sarı lacivertlilerin altyapısından kadroya alınan Askarov, Serhat Ahmetoğlu gibi iyi bir performans sergiledi.

Perotti ve Mert Hakan'dan olumlu sinyaller

Karagümrük maçında gözler yaz transfer dönemine damga vuran iki oyuncu Perotti ve Mert Hakan Yandaş’taydı. Forvet arkası görev alan Diego Perotti, daha önce ikinci yarılarda forma giydiği son 2 maça göre daha hazır bir görüntü sergiledi. Sakatlık döneminden sonra fizik olarak eksikliğini kapatmaya çalışan Mert Hakan da sarı lacivertlilerin başarılı isimlerinden oldu. Papiss Cisse attığı golün öncesinde Kemal Ademi'ye çok güzel bir pas atan Mert Hakan Yandaş hırslı ve istekli bir görüntü sergiledi. İki oyuncu da Gençlerbirliği maçının ilk 11'ine girmek için büyük çaba gösterdi.

Kemal Ademi ve Papiss Cisse ağları havalandırdı

Erol Bulut, Papiss Cisse'yi santraforda oynatırken pivot forvet olarak transfer edilen Kemal Ademi sol açıkta denendi. Kemal Ademi'nin bir vuruşu direkten dönerken Cisse bu pozisyonu tamamlayarak takımının ilk golünü attı. Ademi, Fenerbahçe'nin 3. golünde net bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İki golde imzası bulunmasına karşın Erol Bulut'un Kemal Ademi ve Cisse'ye uyarılarda bulunması dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler