Fenerbahçe'de Michy Batshuayi hayata çalım attı!

Cüneyt Muharremoğlu
31.10.2022 - 12:44 | Son Güncellenme: 31.10.2022 - 15:44

Fenerbahçeli Michy Batshuayi, Manchester United forması giyen Eric Cantona, şu an takımı bulunmayan Batuhan Karadeniz... Üç futbolcuyu buluşturan bir forvet öyküsü...

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi hayata çalım attı!

AJANSSPOR HABER

Yönetmen Ken Loach'un 2009 tarihli kült filmi "Hayata çalım at" (Looking for Eric) filmindeki jeneriğinde "Her şey Eric Cantona'dan gelen güzel bir pasla başladı" cümlesi vardır. Film, Manchester United'ın 1997'de futbolu bırakan Fransız forveti Eric Cantona'yı hayallerinde gören postacı Eric'in hayatındaki iniş çıkışları anlatır.

Cantona'nın en güzel hareketi bir asist!

Yine filmde Eric Cantona, postacı Eric'in kendisine sorduğu "Futbolda yaşadığın en güzel an nedir?" sorusuna şu yanıtı verir: "Bir gol değil. Bir pastı. Tottenham maçıydı. soldan geliyorduk. Birden aklıma geldi. Sol ayakla falso vererek topu kaldırdım. Harika bir asistti."
Cantona "Peki ya o golü arkadaşın kaçırsaydı?" sorusuna "Takım arkadaşlarına güvenmelisin" sözleriyle karşılık verir.

Batuhan Karadeniz: Kral yapmayacaksın kral olacaksın!

Futbolun klişeleşmiş cümlelerden biri "Golcü futbolcular bencil olmalı"dır. Pek çok futbol ulemasına göre forvet oyuncuları pas vermek yerine topa kendisi vurmalı ve başarıyı başkasına bırakmamalıdır. Bir zamanlar Beşiktaş forması giyen Batuhan Karadeniz, bir Fenerbahçe maçında takım arkadaşına pas vermemiş ve takımı sahadan yenik ayrılmıştı. Batuhan Karadeniz, 3 Kasım 2007'deki 2-1 kaybedilen maç  sonrası "Kral yapmayacaksın, kral olacaksın" olacaksın diyerek 'bencil golcü'nün ete kemiğe bürünmüş hali oldu. Bu sezon, 2. Lig takımı Vanspor, Batuhan Karadeniz'in sözleşmesini fesh etti. Futbolcu şu anda takımsız... 

İlgini Çekebilir
Jesus’un Fenerbahçe’si Spaletti’nin Napoli’si gibi!
Habere Git

Batshuayi, Valencia'yı kral yapıyor!

Fenerbahçe'nin sezon başında Chelsea'den transfer ettiği Michy Batshuayi'nin İstanbulspor karşılaşmasında önüne 86. dakikada kral olma fırsatı geldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Belçikalı, golü garantiye aldı ve takım arkadaşı Enner Valencia'ya pas verdi. Valencia, Süper Lig'de 11. kez topu ağlara göndermenin sevincini yaşarken gol krallığındaki yerini sağlamlaştırdı.

Valencia borcunu hemen ödedi

Bu golden 2 dakika sonra bu kez Enner Valencia ceza alanına sol çarprazdan girdi. Kendiz şut çekmek yerine topu Batshuayi'ye aktardı. Batshuayi topu boş kaleye bırakırken İstanbulspor karşısında hat trick sevinci yaşadı.

Arkadaşlarına güven!

Michy Batshuayi, geçen sezon büyük eleştirilere uğradığı Beşiktaş macerasından sonra Fenerbahçe'de Süper Lig'de 5 Avrupa'da 3 gol atarak harika bir başlangıç yaptı. Ama ondan daha önemlisi "Hayata Çalım At" filmindeki gibi 'arkadaşlarına güvenmeyi' seçti. Arkadaşları da artık ona güveniyor.

İlgini Çekebilir
Jesus'un Fenerbahçe'si 111'e koşuyor!
Habere Git

Arkadaşlarının imzaladığı topu evine götürdü

Batshuayi dün 5 yıl sonra  hat trick yapınca maç topunu saklamak için  aldı. Takım arkadaşları topu imzalayarak 29 yaşındaki futbolcuyu onore etti. 

Batshuayi'nin Fenerbahçe performansı

Fenerbahçe, geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Michy Batshuayi'yi eylül ayında Chelsea'ye 3.5 milyon Euro bonservis bedeli vererek transfer etti. 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon Süper Lig'de 6 Avrupa ligi'nde 5 maçta şans buldu. Batshuayi, 11 maçta 8 gol atarken 1 asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler