Fenerbahçe'de Michy Batshuayi sevinci

05.08.2024 - 13:37 | Son Güncellenme: 06.08.2024 - 01:18

Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi'nin yeni takımı Galatasaray'da gösterdiği performans eski takımı Fenerbahçe'nin taraftarlarını mutlu etti.

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi sevinci

AJANSSPOR - HABER

Belçikalı golcü Michy Batshuayi, son iki sezondur formasını giydiği Fenerbahçe'den sözleşmesinin bitmesinin ardından ezeli rakip Galatasaray'a imza atmıştı.

Sabah'ın haberine göre; Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalayan 30 yaşındaki futbolcunun yeni takımındaki performansı Fenerbahçe taraftarını mutlu etti.

Batsman'ın hazırlık maçlarından sonra Beşiktaş'la oynanan Süper Kupa'da karşılaşmasında etkisiz bir görüntü ortaya koymasının ardından, sarı lacivertli taraftarlar "İyi ki takımda kalmamış" yorumunda bulundu.

İlgini Çekebilir
İspanyollar duyurdu! Fenerbahçe'den yılın transferi!
Habere Git

Batshuayi'den transfer için olay itiraf: "Galatasaray birkaç seneden beri istiyordu"

Fenerbahçe ile sözleşmesinin bitmesinin ardından Galatasaray'a transfer olarak dikkatleri üzerine çeken Michy Batshuayi, sarı - kırmızılılarlarla ilgili flaş açıklamalarda bulunmuştu. Belçikalı futbolcu, "Çok güzel bir transfer süreci gerçekleşti, Galatasaray birkaç seneden beri beni istiyordu. Galatasaray forması giydiğim için gurur duyuyorum. Yönetim gerekenleri yaptı ve ben de Galatasaray'dayım." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye gol atmak istiyor mu?

Öte yandan tecrübeli santrfor, "Fenerbahçe derbisinde gol atma hayalin var mı?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Ben bir forvetim, forvet için her maç gol atmak çok önemlidir. Bu benim için de geçerli. Takım için önemli olmak istiyorum. Bunun için önemli maçlarda önemli goller atmak istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Batshuayi'nin Galatasaray'a maliyeti

Galatasraay, 30 yaşındaki futbolcu için toplamda 6 milyon Euro imza ücreti ve 9 milyon Euro sezonluk ücret ödenecek.

İmza Ücreti:

  • 2024-2025 sezonu: 1.500.000 Euro
  • 2025-2026 sezonu: 1.000.000 Euro
  • 2026-2027 sezonu: 500.000 Euro
  • Sezonluk Ücret: 3.000.000 Euro (3 sezon için toplam 9 milyon Euro)

Batshuayi'nin Fenerbahçe performansı

31 yaşındaki forvet, son olarak Fenerbahçe'de forma giymişti. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 33 maça çıkan Batshuayi, bu maçlarda 14 gol atmayı başarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler