Fenerbahçe'de Miha Zajc yükseliyor, Ozan Tufan düşüyor

31.07.2021 - 22:33 | Son Güncellenme: 01.08.2021 - 12:51

Fenerbahçe'nin Greuther Fürth'ü 3-2 yendiği hazırlık maçında kimler ön plana çıktı? Miha Zajc, Ozan Tufan ve diğer futbolcuların performansları...

Fenerbahçe'de Miha Zajc yükseliyor, Ozan Tufan düşüyor

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe 5. hazırlık maçını bu sezon Bundesliga'ya yükselen Greuther Fürth ile yaptı. Sarı lacivertliler karşılaşmayı 3-2 kazanırken kadrosunu azaltmak zorunda olan Fenerbahçe'de bazı oyuncular performanslarıyla dikkat çekti. Bu isimler şöyle:

Altay Bayındır: Kaldığı yerden devam ediyor. İki gol yemesine rağmen rakiple karşı karşıya kaldığı birçok pozisyonu çıkarttı. Yeni sezonda Berke Özer ile gireceği forma mücadelesine hazır olduğunu gösterdi.

Miha Zajc: Serie A takımı Genoa'da kiralık olarak geldikten sonra gönderilecekler arasında ismi geçiyordu. Ancak hazırlık döneminin yıldızı oldu. Greuther Fürth karşılaşmasında da harika bir gol attı. Golün yanı sıra orta sahada akıllı oyunuyla dikkat çekti.

Dmitiris Pelkas: Geçen sezon kritik bir rol oynayan Yunan oyuncu bu sezona da çok iyi girdi. İstekli mücadelesini iki asistle süsledi. Serdar Dursun'un attığı üçüncü golde de Mesut Özil'e asistin asistini yaptı.

Serdar Dursun: Eski takımına karşı ilk 11'de çıktığı mücadelede Serdar Dursun bulduğu pozisyonları çok iyi değerlendirdi. Gollerinin yanı sıra hücum presi yaparken gösterdiği istekli tavırla takdir aldı.

Mesut Özil: Arsenal'den gelen dünya yıldızı hazırlık döneminde hala istenilen seviye gelmemesine karşın geçen yıldan daha iyi durumda. Üçüncü golde attığı depar, takım arkadaşlarını beklemesi ve Serdar Dursun'u çok müsait durumda topla buluşturmasıyla her geçen gün futbolunun üstüne koyuyor.

Marcel Tisserand: Geçen sezon çok tepki alan savunmacı Vitor Pereira'nın üçlü sisteme dönmesiyle adeta yeniden doğdu. Savunmada yaptığı müdahalelerle dikkat çekti. Üçüncü golde rakibe basarak topu kapması ve kaptığı topu Pelkas'a vermesiyle skora direkt etki etti.

Attila Szalai: Geçen sezon devre arasında  geldikten sonra taraftarın sevgilisi olan Macar oyuncu defansın ortasında görev yaptı. Müdahalelerin yanı sıra attığı uzun toplardaki isabet oranıyla dikkat çekti.

Enner Valencia: İkinci yarıda oyuna girdi. Teknik direktör Pereira ona bu kez sol tarafta görev verdi. O da kaldığı yerden devam ediyor. Devamlı arayışta olması ve mücadelesi onu forma savaşında öne çıkarıyor.

Ferdi Kadıoğlu: Vitor Pereira onu orta sahanın solunda görevlendiriyor. İlk hazırlık maçlarında yerini yadırgayan Ferdi Kadıoğlu, her maç daha başarılı oynuyor. Greuther Fürth karşılaşmasında da defansif olarak elinden geleni yaptı.

Ozan Tufan düşüşte

Fenerbahçe'de iyi oynayanlar kadar performansıyla hayal kırıklığı yaratan oyuncular da vardı.

Ozan Tufan: Euro 2020 dönüşü kendini bir türlü toparlayamadı. Zwolle maçında yaptığı hata ile takımının gol yemesine yol açan oyuncu, ikinci yarıda oyuna girdi. Greuther Fürth karşısında da çok top kaybı yaptı. Alman takımının attığı ikinci golde müdahale edemedi.

Nabil Dirar: Faslı oyucu ikinci yarıda oyuna girdi. Bir türlü istediği pasları atamadı. Takımın baskı yemesinin önemli nedenlerindendi. Büyük bir sürpriz olmazsa Fenerbahçe'nin vedalaşacağı isimlerden.

Zanka: Euro 2020'de yarı finale kalan Danimarka kadrosunda yer alan futbolcu bu sezon ilk defa maçın son anlarında şans buldu. İkinci golde hata yapanlar arasında o da vardı. takımda kalması zor görünüyor.

Diğerleri ne yaptı?

Fenerbahçe'nin Greuther Fürth karşılaşmasında hafif sakatlığı olan Jose Sosa'nın yanı sıra Nazım Sangare, Sinan Gümüş, Caulker, Lemos kadroda yer almadı.

İlk 11'de şans bulan Filip Novak, Luis Gustavo, Bright Samuel-Osayi ile ikinci yarıda oyuna giren Serdar Aziz, Caner Erkin, Mert Hakan Yandaş, Mbwanna Samatta ve İrfan Can Kahveci ise vasat bir görüntü sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler