Fenerbahçe Beko'nun oyun kurucu transferinde rotası yine NBA!

Burak Alaca
02.09.2023 - 18:41 | Son Güncellenme: 03.09.2023 - 11:55

Fenerbahçe Beko, FIBA Dünya Kupası'nda sakatlanan Raul Neto'nun yerine bir oyun kurucu transfer etmek için çalışmalara başladı. Sarı-Lacivertliler, NBA pazarını gözüne kestirdi.

Fenerbahçe Beko'nun oyun kurucu transferinde rotası yine NBA!

Burak ALACA-AJANSSPOR

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko'da yaz aylarında transferin ana gündemi oyun kurucu rotasyonu oldu. Sarı-Lacivertliler'de takımdan ayrılması beklenen Nick Calathes şimdiye kadar takımda kalırken, yerine transfer edilen Raul Neto sakatlandı ve oyun kurucu krizi yeniden patlak verdi.

Neto sakatlandı transfer arayışı başladı

FIBA Dünya Kupası'nda Brezilya'nın İran karşısında oynadığı maçta sağ diz patellar tendonu kopan Raul Neto sezonun büyük bir bölümünü kaçıracak. Fenerbahçe, geçtiğimiz haftalarda NBA ekibi Cleveland Cavaliers'tan takıma katılan 31 yaşındaki oyuncunun yerini bir transferle doldurmak istiyor.

Fenerbahçe'nin gözleri NBA pazarında

Avrupa basketbolunda yaz aylarında en çok şikayet edilen şeylerden biri transfer marketinin darlığı oldu. Fenerbahçe bu noktada oyun kurucu rotasyonuna takviyeyi NBA'den Raul Neto'yu getirerek yapmıştı. Sarı-Lacivertliler, Brezilyalı oyun kurucunun yerine yapılacak transfer için tekrardan NBA pazarını araştırmaya başladı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Raul Neto parkeye ne zaman dönecek?
Habere Git

Geleceğe yatırım için de transfer gelmişti

Fenerbahçe, Raul Neto haricinde bu yaz oyun kurucu rotasyonuna bir takviye daha yaparak, Partizan KK'den 22 yaşındaki Yam Madar'ı transfer etti. Geçtiğimiz yıl EuroLeague'de "Yılın Yükselen Yıldızı" seçilen İsrailli guardın orta vadeli planlarla yapılmış bir transfer olduğu düşünülüyor.

Calathes krizi Arapsaçına döndü

Fenerbahçe'nin yaz aylarında geçtiğimiz sezon takıma katılan 34 yaşındaki Yunan oyun kurucu Nick Calathes ile yolları ayırması bekleniyordu. Kontrat fesihi için Fenerbahçe'den gelcek sezon alacağı 1.4 milyon Euro'luk maaşı talep ettiği iddia edilen oyuncunun adı; Partizan KK, Olimpia Milano ve Monaco gibi ekiplerle anılıyordu. 1.96'lık guardın kulüpteki geleceği belirsizliğini koruyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko'da kriz: ''Tüm paramı istiyorum''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler