Fenerbahçe'de rakamların dili: Savunma düzeldi, hücum kötüleşti

02.05.2021 - 01:09 | Son Güncellenme: 02.05.2021 - 01:13

Sezon içinde iniş çıkışlar yaşayan Fenerbahçe’de özellikle Attila Szalai transferinden sonra gol yeme ortalaması gözle görülür şekilde düştü. Ancak bu kez de forvetler etkisiz kaldı.

Fenerbahçe'de rakamların dili: Savunma düzeldi, hücum kötüleşti

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe geçtiğimiz iki sezonda savunmada son yılların en sıkıntılı dönemlerini yaşadı. Sezon başındaki yeni yapılanmada savunma bölgesine takviye öncelikler arasındaydı. Mauricio Lemos ve Marcel Tisserand transfer edilirken Mathias Zanka Kopenhag’a kiralandı. Savunma oyuncuları Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Mauricio Lemos ve Marcel Tisserand’dan oluşturuldu.

 

Hem savunmada hem hücumda sorun

Sezon içindeki maçlarda 4 savunma oyuncusu görev alırken savunmadaki kolay gol yeme ve bireysel hatalar bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Bu problemlerin yanı sıra gol yollarındaki sıkıntılar da ortaya çıktı. Sezon başında Vedat Muriç, Lazio’ya satılırken yerine Mbwana Samatta, Pappis Cisse,Kemal Ademi, Mame Thiam ve Enner Valencia alındı. Ancak golcü oyuncular performansları ile hayal kırıklığı yarattı.

 

Attila Szalai geldi, savunma problemi çözüldü

Güven vermeyen defansa devre arasında takviye gelirken forvette aynı oyuncular ile yola devam edildi. Fenerbahçe savunma için Apollon Limassol’den Attila Szalai’yi renklerine bağladı. Sürpriz bir transfer olarak değerlendirilen genç oyuncu savunmanın toparlanmasında büyük katkı sağladı. Macar futbolcudan önce oynanan 19 karşılaşmada 22 gol yenirken maç başına 1.15 gol yeme ortalaması tutturdu. Bu dönemde 38 kez rakip fileleri havalandıran sarı lacivertliler maç başına 2 gol atma ortalaması ile oynadı.

 

Hem az gol yedi, hem az gol attı

Attila Szalai Fenerbahçe’nin kalesinde gördüğü gol ortalamasının da düşürmesine katkı sundu. Macar oyuncunun forma giydiği 17 mücadelede 14 gol yenirken 0.82 maç başına gol yeme ortalamasına düştü. Ancak attığı gol sayısı 26’de kalırken maç başına gol atma oranı 1.52’ye kadar geriledi.

 

Puan ortalamasında 0.05'lik artış

Fenerbahçe’nin savunmada problemler yaşadığı ilk 19 maçlık periyodda 38 puanı hanesine yazdırırken maç başına 2 puan oranını yakaladı. Ancak daha sonra yediği golleri azaltan sarı lacivertliler 17 karşılaşmada 35 puan toplayarak puan ortalamasını da 2.05’e yükseltti.

 

Fenerbahçe’de forvetlerin gol sayıları

* Enner Valencia - 9 Gol
* Mame Thiam - 6 Gol
* Pappis Cisse - 4 Gol

Senin için hazırladığımız haberler