Fenerbahçe'de sağ bek çöktü

Salim Manav
30.04.2021 - 11:25 | Son Güncellenme: 30.04.2021 - 11:32

Süper Lig'de kritik haftalara girilirken Fenerbahçe zorlu Alanyaspor deplasmanından 1 puanla ayrıldı. Zorlu maçta Gökhan Gönül kırmızı kart gördü. Gönül, 8 yıl sonra kırmızı kart gördü takımını 10 kişi bıraktı. Peki sarı lacivertlilerde sağ bek pozisyonundaki futbolcular ne yaptı? İşte detaylar...

Fenerbahçe'de sağ bek çöktü

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor ile berabere kalırken sağ beklerini de kaybetti. Kasımpaşa maçı sonrası sakatlanan Nazım Sangare’nin yerine tedavi süreci yeni tamamlanan Gökhan Gönül Alanya’ya karşı forma giydi. 36 yaşındaki oyuncunun kırmızı kart görmesi savunmanın sağında sorun yarattı. Nazım Sangare sakatlığından dolayı en az iki hafta oynayamayacak. Cezalı duruma düşen Gökhan Gönül bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle atıldıysa 1 maç, eğer ciddi faul nedeniyle kırmızı verildiyse en az 2 maç ceza alacak. Hakem raporu bu konuda belirleyici olacak.

En kuvvetli aday Ozan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, takım içinden sağ bek pozisyonuna alternatif yaratacak. Kasımpaşa karşılaşmasının ikinci yarısında ve Alanyaspor mücadelesinde Gökhan Gönül oyun dışı kaldıktan sonra sağ bekte başarı performans ortaya koyan Ozan Tufan en kuvvetli aday olarak duruyor.

Kırmızı kart iki bölgeyi etkileyecek

Tecrübeli oyuncunun sağ bekte oynaması demek sarı lacivertlilerde pas trafiğini sağlayan Jose Sosa, Mert Hakan, İrfan Can Kahveci ve Dimitris Pelkas’tan oluşan orta sahanın ve oyun anlayışının bozulması anlamına geliyor. Oynatmak istediği oyundan taviz vermeyen Fenerbahçe’nin genç çalıştırıcısının aynı zamanda orta sahada Ozan’ın yerine de bir oyuncuyu kadroya dahil etmesi gerekecek. Böylelikle Gökhan’ın gördüğü kırmızı kart iki bölgeyi etkileyecek.

Lemos da aday

Ozan Tufan’ın yanı sıra Mauricio Lemos’ta diğer aday olarak bulunuyor. Uruguaylı savunmacı sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1 yendiği karşılaşmada sağ bekte görev almıştı. 25 yaşındaki oyuncu son 4 maçta 21 kişilik kadroya giremedi.

Belözoğlu tercih yapacak

Fenerbahçe’nin U19 takımında forma giyen genç oyuncu Uğur Kaan Yıldız da Belözoğlu için başka bir seçenek olacak. Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivas Belediyespor ile oynanan karşılaşmada Uğur Kaan sağ bekte görev almış ve gösterdiği performans ile dikkat çekmişti. Fenerbahçe’de pazartesi günü oynanacak BB Erzurumspor karşılaşması öncesi yapılacak antrenmanlarda direktör Emre Belözoğlu sağ bek için Ozan Tufan, Mauricio Lemos ve Uğur Kaan Yıldız arasında seçim yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler