Fenerbahçe'de sol bek krizi hortladı

04.01.2021 - 18:47 | Son Güncellenme: 04.01.2021 - 18:52

Geçen sezon tek sol beki olan Hasan Ali kaldırım'ın sakatlanmasıyla güç günler geçiren Fenerbahçe, sakatlık ve hastalık nedeniyle Kasımpaşa karşılaşmasına da aynı sorunu yaşadı. Caner ve Novak kadroda yer almazken sol bek olarak Sadık'a görev verildi. Brezilyalı Gustavo da uzun aradan sonra maça stoper olarak başladı. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'de sol bek krizi hortladı

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR
Süper Lig’in 16. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşıyor.

Sarı lacivertlilerde hastalık ve sakatlıklardan dolayı teknik direktör Erol Bulut kadroda zorunlu değişikliğe gitmek durumunda kaldı.

Fenerbahçe’de sakatlıktan yeni çıkan Mbwana Samatta’nın yanı sıra Jose Sosa da yedek kulübesinde yer aldı. Hastalıklarını yeni atlatan Gustavo geçen yıl olduğu gibi yine Kasımpaşa karşısında savunmada görev yaptı. Geçen sezon savunmada oynamak istemediği basına yansıyan Brezilyalı oyuncu, 2020-21 sezonunda orta alanda görev yapmıştı.

Ozan Tufan ise 1 maç aranın ardından orta alandaki yerini geri aldı. Sol bek ise çöktü. Caner rahatsızlığı, Novak ise ağrıları nedeniyle takımdaki yerlerini alamadı. Bu bölgede Sadık Çiftpınar forma giyecek.

Enner Valencia’da sakatlıktan sonra 11’e dönerken sol açıkta ise Sinan Gümüş tercih edildi.

 

Fenerbahçe hangi sistemle oynayacak?

Sosyal medyada Fenerbahçe’nin hangi sistem ile sahada yer alacağı çözülmeye çalışıldı. 4-2-3-1, 4-4-2 ve 3-5-2 yorumları yapılırken FB TV Fenerbahçe’nin sistemini 4-2-3-1 olarak vermesi ile durum netlik kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler