Fenerbahçe'de Szalai bilmecesi! Geldiğinden beri ilk kez...

29.11.2021 - 19:05 | Son Güncellenme: 29.11.2021 - 21:22

Attila Szalai, Fenerbahçe'nin Göztepe maçında da ilk 11'de yer almadı. Macar stoper böylece sarı-lacivertlilerde ilk kez 3 maç üst üste yedek kaldı.

Fenerbahçe'de Szalai bilmecesi! Geldiğinden beri ilk kez...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Göztepe'ye konuk oluyor. Trabzonspor'un maç eksiğiyle 13 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertliler sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.  

Tisserand'ın cezasına rağmen 11'de yok

Ancak Fenerbahçe'nin ilk 11'i maç öncesi çok konuşuldu. Attila Szalai, Marcel Tisserand cezalı olduğu halde yine yedekler arasında yer aldı. Son maçlarda stoperde Tisserand'ı tercih eden Vitor Pereira bu kez de Serdar Aziz'e yer verdi. 

İlk kez üst üste 3 maç kulübede

Bu kararla beraber Attila Szalai, Fenerbahçe'ye transfer olduğundan bu yana ilk kez 3 maç üst üste yedek kaldı. Başarılı stoper, Galatasaray ve Olympiakos karşılaşmalarına da kulübede başlayarak son bölümlerde oyuna alınmıştı.

Attila Szalai sosyal medyada gündem 

Kadrolar açıklanır açıklanmaz Attila Szalai sosyal medyada da TT oldu. Sarı-lacivertli taraftarlar geldiği günden beri oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan ve Kim Min-jae ile iyi bir ikili oluşturan stoperin yedek bırakılmasına anlam veremedi.

Szalai başka takıma transfer mi oldu?

Attila Szalai konusunda en çok konuşulan iddialardan biri, ara transferde Avrupa'dan bir takıma satılacağı yönünde. Fenerbahçe'nin Szalai transferi için anlaştığı ve önemli bir bonservis bedeli beklediği futbolcusunu bu yüzden riske etmek istemediği öne sürülüyor. 

Chelsea ve Atletico Madrid'in radarında

Macaristan Milli Takımı'nda da forma giyen Attila Szalai'yi, Chelsea ve Atletico Madrid gibi Avrupa'nın dev kulüplerinin istediği sık sık dış basından haberlere konu oluyor.

Pereira'ya göre taktiksel seçim

Buna karşılık Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Göztepe maçından önce sorulan "Szalai neden 11'de değil?" sorusuna, "Bugün Attila Szalai yerine Serdar Aziz’le oynamayı tercih ettim. Kendisi Türk Mili Takımı’nın değerli bir oyuncusu. Serdar Aziz’in oyun tarzı bugünkü maça daha uygun. Onun için tercih ettim. Muhakkak ki Attila’nın da oynama fırsatı gelecektir. O da bunun için elinden geleni yapıyor" yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler