Fenerbahçe'de Tek Gündem; Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu

Orhan Gülek
09.09.2023 - 08:51 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 09:54

Fenerbahçe'de bugün gerçekleştirilecek Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu’nda kulübün geleceğini etkileyecek önemli değişiklikler yapılacak. İşte tüm detaylar

Fenerbahçe'de Tek Gündem; Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de bugün tarihi bir kongre gerçekleşiyor. Sarı lacivertli kulüpte gerçekleştirilecek Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu’nda kulübün geleceğini etkileyecek önemli değişiklikler yapılacak. Fenerbahçe tüzüğünü yeni spor yasasına uyumlu hale getirmek için Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak toplantıda aidatlarını yatıran 41 bin civarında üyenin yüzde 10’unun katılma zorunluluğu bulunmakta (4 bin 100 kişi).

Tesciller iptal olabilir

Fenerbahçe hukuk departmanı 2018 yılından bu yana tüzük tadilinin üzerinde çalışırken 26 Ekim 2023 tarihine kadar mali ve idari yapılarını yeni spor yasasına uyumlu haline getiremeyen kulüplerin Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tescillerin iptal olma tehlikesi bulunuyor. Tüzük Tadilinden sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği olmaktan çıkıp Fenerbahçe Spor Kulübü tüzel kişiliği olarak faaliyetlerine devam etmek durumunda. Şayet yeterli çoğunluk sağlanamaz ve Tüzük Tadili yapılamazsa da futbolun dışında kalan diğer pek çok spor branşının tescil edilmeme riski bulunuyor.

Ali Koç'tan tüm üyelere çağrı

Başkan Ali Koç da bugünkü toplantının önemine vurgu yaparken, “Onaylandığı takdirde; hem yeni kanunun emrettiği değişiklikler yapılmış olacak hem de çok daha demokratik, şeffaf, katılımcı, modern, sade ve anlaşılır bir tüzüğe sahip olacağız” derken üyeleri genel kurula davet etti.

İşte Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu Konuları

  • 1- MEVCUT tüzükte 200 olan başkan adaylığı için gerekli olan imza sayısı 500’e çıkarılacak.
  • 2- KULÜP başkanlığı görev süresi değişmeyecek ve 3 yıl olarak kalacak ancak 4 dönem sınırlaması gelecek. Böylece 12 yıldan fazla başkan ve yönetim kurulu üyesi görev yapamayacak. Ancak 12 yıllık görev sonrası 3 yıl ara verilip tekrar adaylık söz konusu olabilecek.
  • 3- BAŞKAN adaylarına listelerini seçimden 1 hafta önce sunma şartı getiriliyor. Daha önce cumartesi-pazar olan seçimde üyeler cumartesi sabahı itibarıyla listeleri görebiliyordu.
  • 4- STADYUMUN adının Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi talebi de genel kurulda son gündem maddesi olarak ele alınacak.

Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu ne zaman, saat kaçta?

Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, bugün (9 Eylül Cumartesi günü) saat 10.30'da Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler