Fenerbahçe'de tarihi kongre! İşte ilk gün yaşananlar...

02.06.2018 - 10:17 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 10:17

Fenerbahçe'de tarihi kongre! İşte ilk gün yaşananlar...

Fenerbahçe’de seçim heyecanı artık resmen başladı. Sarı-lacivertli kulübün 2 gün sürecek kongresinde start verildi.

Ali Koç’a yoğun ilgi

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Kadıköy Ülker Stadyumu’nda alkışlarla karşılandı. Sarı-lacivertli kulübü daha aydınlık bir geleceğe taşımak istediğini her fırsatta dile getiren Koç’a yoğun bir ilgi olması dikkati çekti.

Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir ile birlikte

Öte yandan Ali Koç’tan sonra Fenerbahçe’nin mevcut başkanı Aziz Yıldırım da Ülker Stadyumu’na girdi. Aziz Yıldırım’ın yanında Nihat Özdemir’in olması da dikkatleri çekti.

FB TV'den Ali Koç sansürü

Kongreyi çeşitli noktalardan canlı bağlantılarla yayınlanan FB TV, tribünde Ali Koç için büyük alkış koparken canlı yayını kesti. 

Mosturoğlu'ndan 2011 ve çıkış vurgusu

Fenerbahçe'nin mevcut yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Genel Kurul'da bir konuşma yaptı. Mosturoğlu, "Önümüzdeki dönem, 2011 yılının ardından çıkış sezonumuz olacaktır. Mali kaybımızın karşılığını bilmek mümkün değildir. Tazminat davalarıyla hesaplaşmayı yapacağız. Kumpas davaları kulübümüze yakışır kararlılıkla takip edilmiştir. Fenerbahçe Üniversitesi son hazırlıklarını tamamladı ve önümüzdeki dönem ilk kayıtlarını alacaktır. Tematik bir içerikte olacak üniversitemiz ülkemize katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde mali, idari ve altyapı çalışmalarımızla rakiplerimizin üzerinde yer alacağız." diye konuştu.

Kongrede gerginlik

Fenerbahçe Kongresi'nde gerginlik yaşandı. Konuşmacılardan Suat Müftüoğlu ve Haluk Burcuoğlu'nun peş peşe yaptığı konuşmalar, önce Aziz Yıldırım destekçilerini, ardından da Ali Koç destekçilerini sinirlendirdi. Başkan Adayı Ali Koç ise üyeleri sakinleştirdi.

Fenerbahçe Kongresi'nde yapılan konuşmalar üyelerin tepkilerine neden oldu. Suat Müftüoğlu, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu'nun okuduğu faaliyet raporunu eleştirerek, "Sanki faaliyet raporu değil, seçim konuşması" ifadelerini kullandı. Müftüoğlu'nun yönetimi eleştirmesinin ardından tribünlerde bulunan üyeler arasında tartışma çıktı ancak yaşanan gerginlik çok büyümeden yatıştırıldı.

Burcuoğlu'nun konuşması esnasında ortam iyice gerildi

Suat Müftüoğlu'nun ardından konuşmak için sahneye gelen Haluk Burcuoğlu da, "Kendi futbolcuna küfür eden güruh" açıklamasında bulununca, bu kez Ali Koç'a destek verenler sinirlerine hakim olamadı ve Burcuoğlu'nu yuhaladı. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, tarafları sakinleştirmeye çalışsa da bu pek mümkün olmadı. Tribünde bulunan Başkan Adayı Ali Koç da, gerginleşen tribüne gelerek sakin olmalarını istedi.

Vefa Küçük sinirlendi: Yeter artık susun!

Zaman zaman gerilen kongrede, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük araya girmek zorunda kaldı. Küçük, bir ara, “Yeter artık susun!” demek zorunda kaldı.

Fenerbahçe kongre üyelerinden Ömer Ekinci, kongrede bir konuşma yaptı. Ekinci, “Biz gerçek Fenerbahçeliler Aziz başkanımızı çok seviyoruz ama Fenerbahçemizi daha çok seviyoruz. Aziz Yıldırım 'onursal başkan' olacak, Ali Koç 'başkan' olacak, güneş doğacak” diye konuştu.

Tarihi Genel Kurul'a ara verildiği açıklandı

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, gergin ortam ve öğrencilerin sınavlarının da olması sebebiyle üyelere, "Ara vermeye ne dersininiz?" diye sordu. Ardından Küçük'ün resmen açıklamasıyla Genel Kurul'a yaklaşık 1 saatliğine ara verildi. Tarihi Genel Kurul'un 13:30'dan itibaren kaldığı yerden devam edeceği ifade edildi. 

13:30'dan sonraki bölümde ise Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Aziz Yıldırım ile Başkan Adayı Ali Koç'un konuşmaları damga vuracak.

Kongrede ilginç görüntüler

Bu arada, Fenerbahçe’de 2 gün sürecek olan seçimli kongrede üyeler başlarına güneş geçmesin diye gazeteleri kullandı.

Üyelerden sıcağa karşı önlem

Fenerbahçe Ülker Stadı’nda gerçekleşen seçimli genel kurulda kongre üyeleri güneşe aldıkları önlemle dikkat çekti.

Gazeteler işe yaradı

Tribünde yer alan kongre üyeleri, çok güneş olmasından dolayı başlarını gazeteler ile kapattı. O anlar ise ilginç görüntülere sahne oldu.

Aram Markaroğlu: Ali Koç'a olan destek daha fazla

Fenerbahçe Kulübü Divan Kurulu Üyesi Aram Markaroğlu, kongrenin 13:30'a kadar ara verilen bölümünü Radyospor canlı yayınında değerlendirdi. 

Tuttur.com sponsorluğunda yayınlanan Bahse Gireriz programında Eyüp Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Markaroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Ali Koç'a olan destek daha fazla. Katılım şu anda en fazla 6 bin civarıdır. Yarın da 20 bin kişinin geleceğini düşünürsek tam bir festival olacak. Benim konuşmacı olarak bir talebim olmadı. Ali Koç'u destekleyeceğimi ifade ettim. Son dönemlerde biraz kenara çekildim. Kırgınlığım yok, yine aynı yerdeyiz, oyumuzun rengi aynı. Bugün listelerin açıklanması lazım." 

Genel kurula verilen aranın ardından 2015 yılında Aziz Yıldırım'ın karşısına aday olarak çıkan Hulusi Belgü, dikkat çekecek bir paylaşımda bulundu. Aziz Yıldırım'ın stadyumdan ayrıldığı bilgisini veren Belgü, "Aziz bey gitti , saat 13:30 da kongrede olmayacak !!! Saat 15:00 de geri döneceğini söyledi. Bir surprize hazır olun !" ifadelerine yer verdi.

TEOG sınavının bitmesinin ardından Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, tezahüratların yapılabileceği duyurusunda bulundu. Bunun üzerine 'Ali Koç Başkan, Fenerbahçe şampiyon' sesleri yükselirken, Aziz Yıldırım taraftarlarının verdiği karşılık etkili olamadı.

Müftüoğlu: Ali Koç ismi zikredilince gelinlik kızlar gibi heyecanlanıyorum

Konuşma yapan isimlerin arasında dikkat çeken konuşmalardan birini de Murat Müftüoğlu yaptı. Müftüoğlu, "40 yaşına geldim ama her yerde çocuk muammelesi görüyorum. Tek düşüncemiz Fenerbahçe. Buradan güzel ayrılalım. Ali Koç ismi zikredilince gelinlik kızlar gibi heyecanlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Şen'den seçim sözleri

Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Şen, kongrede açıklamalar yaptı. Aziz Yıldırım’a teşekkür eden Şen, “Kulüplerde görevler gelip geçicidir” ifadelerini kullandı.

Ali Şen’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Bu kongreyi yönetmek her babayiğidin harcı değil. Her iki grubun müşterek adayı olmak çok zordur. Vefa Küçük'ün soyadı Küçük'tür ama büyük Fenerbahçeli'dir. Öyle bir kongre yapıyoruz ki New York Times'a konu oluyor. Bu stadı yapanlardan razı olsun, başta Aziz Yıldırım'dan... Fenerbahçe, sahasının tapusuna sahip olan ilk kulüptür. Bu sahanın adı da Fenerbahçe olarak koyulmuştu. Türkiye'de kulüp adını taşıyan stadyum yoktu, sonrasında Saraçoğlu diye değiştiği için üzüldüm. Saraçoğlu'na teşekkür ederim ama Fenerbahçe'den daha büyüğü yok. Keşke adı Fenerbahçe kalsaydı, olmadı... Ben iki defa başkan oldum, iki kez kendi isteğimle görevden ayrıldım. Geriye baktığınız zaman hatalar yaptığınızı görüyorsunuz. Benim de ara sıra Aziz Yıldırım kalbimi kırdı ama büyük işler yaptı. Kulüplerde görevler gelip geçicidir.

“Fenerbahçeliler Aziz Yıldırım’ı unutmayacak”

Aziz Yıldırım'ın yaptığı hizmetleri hep takdirle karşıladım. Büyük ailelerin çocuklarının kulüpte görev almasını istiyordum. Bir gün Ali Koç'un gelip başkan olması rüyaların da ötesinde. Bu durum sadece Fenerbahçe'nin değil, Türk sporunun şansı. Aziz Yıldırım'a teşekkür borçluyum. 2006 yılında Aziz Yıldırım, Ali Koç'u yönetime aldı ve bugünün temelini attı. O'nu Fenerbahçe'ye getiren isim Aziz Yıldırım'dır. Aziz Yıldırım'ın kalbinde de Ali Koç olduğunu biliyorum, O da destekliyor. İyiki Vefa Küçük'e de sahibiz. Fenerbahçeliler, asla Aziz Yıldırım'ı unutmayacak.

Aziz Yıldırım'dan Ali Şen'e: Bir yere gitmiyorum

Ali Şen'in açıklamalarından sonra Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Aziz Yıldırım, kürsüye gelerek çok kısa bir açıklama yaptı. Ali Şen'e göndermede bulunan Yıldırım, "Değerli Fenerbahçeliler sevgili başkan Ali Şen beni öpüyor. Ama rahat olsun, ben buradayım. Bir yere gitmiyorum." dedi.

Renk seçimi yapıldı

Fenerbahçe’de seçimde başkan adaylarının renk seçimi belli oldu. Şekip Mosturoğlu ve Semih Özsoy, renk seçimini gerçekleştirdi.

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, iki ismi kürsüye davet etti ve renk tercihlerinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Şekip Mosturoğlu, Semih Özsoy ile bu konuda mutabık kaldıklarını aktardı.

Seçimde Aziz Yıldırım sarı, Ali Koç ise beyaz renk ile temsil edilmiş olacak. Vefa Küçük, ”Renkler önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe’dir” dedi.

Oktay Uludoğan: "Zamanı gelince başkan adaylığımı açıklayacağım. Taşın altına elimi sokacağım. Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmayan kimse buraya başkan adayı olarak gelemez. Atatürk'çüyüz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz."

"Yeniçeri değil, taraftarız biz" tezühatları salonu inletti

Fenerbahçe Kongre Üyesi Kaya Enişte, yaptığı konuşmayla tepki çeken isimlerden biri oldu.



Enişte, “Sadece tribünleri bölmediniz, aileleri de böldünüz. Tribünün homurdanması, yeniçerinin ayak sesleridir. Fenerbahçe başkanını biz seçeriz, tribünler değil” ifadelerini kullandı. Bu sözlere tepki geldi.

Kaya Enişte'nin sözlerinin ardından stattaki kongre üyeleri, "Fenerbahçe sadece taraftarındır" tezahüratı yaptı. Enişte'nin sözleri yarım kaldı.

Ulukan Ulu: "Başkanım, siz gittiniz kombineleri iptal ettiniz. Hatta bununla yetinmeyip tribünleri kapattınız, kardeşi kardeşe kırdırdınız. Başkanım; Fenerbahçe halkın takımı derken siz forması lisanslı değil diye Fenerbahçeli çocuğun formasını imzalamadınız. Başkanım siz 3 Temmuz aktörleriyle yan yana durdunuz. Biz göz altı fotoğraflarınıza ağlarken, siz sanki bu hiç yaşanmamış gibi davrandınız... Geçen seçimde bizi 'Çapulcu' diye aşağılamaya kalktınız. İşte yarın daha büyüğü karşınızda olacak..."

Bedri Baykam: "Tarihi heyecanlı bir hafta sonu yaşıyoruz. 20 bin üyemiz 3 yıllığına başkanımızı belirleyecek. Yaşanan bazı tartışmalara üzülüyorum. Tüm Türkiye bizi izliyor, onun için lütfen hiçbir konuşmacı burada taraftara sataşmasın. Herkes biliyor ki taraftar varsa kombine var. Taraftar yoksa sessizlik var. Taraftarımıza sevgi ve saygıyla yaklaşalım. Son derece iki adaya oy vereceğiz. Aziz Yıldırım'ın 20 yıldır yaptıkları ortada. Tüm Fenerbahçe düşmanları şu anda bu kongrenin karışması için bekliyor. Onların beklentilerini boşa çıkartalım."

Ragıp Kutay Karaca: "Bu bir seçim. Başkanımıza rakip olan bir aday var. Bu bölünme ve bölücülük sözlerini kesinlikle kabul etmiyorum. Ne yani; yıllar önce Vefa Bey, Aziz Bey'e karşı 1 oyla kaybederken başkanımız bölücülük mü yapıyordu?"

Zeki İnci: "Aziz Başkanımızın 20 yıllık başkanlık süresinde kendini 3 büyükler içinde sayan küçük bir kulüp 4 kere şampiyon olmuştur. Efsanemiz Alex, belgesel çekimi için stada dahi alınmamıştır. Onun da başarısı cezasız kalmamıştır... Özlediğimiz futbolu oynatan Ersun Yanal'ı da yine bazı futbolcuların soyunma odası çekimleriyle görevden uzaklaştırdınız. Aziz Başkanım size eşinizle, çocuğunuzla, torununuzla mutlu bir emeklilik diliyorum. Ali Bey, sizin yüzde 70 oyla seçildiğinizi ben görüyorum."

Aziz Yıldırım destekçileri, kongrede konuşma yapan Zeki İnci'ye saldırınca Ali Koç'a destek olanlar "Eşkıya dışarı" tezahüratı yapmaya başladı.

Fenerbahçe kongresinde Zeki İzci'nin konuşması sonrasında Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu, Zeki İzci'ye böyle tepki verdi.

Fenerbahçe kongresinde bir kongre üyesi: "Fenerbahçe Kulübü dedik, Fenerbahçe diktatörlüğüne döndü. Fenerbahçe küstürüldü. Fenerbahçe'nin daha iyi olması için eleştirenler ihraç edildi. Bu mu demokrasi? Şeffaf olamadınız."

Köksal Özbek: "Aziz Yıldırım'dan sonra benim de oyum Ali Koç'adır. Ama Sayın Aziz Yıldırım'ın süresi henüz dolmamıştır. Kendisi son kez aday olduğunu söylemiştir. Yargıtay süreci sonuçlanmasa da son kez aday olduğunu söylemiştir. Her sportif dalda dünya çapında başarılar elde etmemizi sağlayan başkanımız Aziz Yıldırım'ın son politik isteğini yerine getirmek uygun olur kanaatindeyim... Fenerbahçe için 1 yıl hapis yatan bu dirençli arkadaşımıza 1 dönem daha görev vermek bizim ona borcumuzdur Böyle bir başkanın seçim kaybederek veda etmesi herkese hüzün verir. Üstelik kendisi ifade etmese dahi Yargıtay süreci devam ederken F.Bahçe başkanlığı gömleğini üzerinden çıkararak sade vatandaş Aziz Yıldırım durumuna getirmek son derece hata ve haksızlık olur."

Fenerbahçe Kulübü yönetiminin, ihraç edilmesini talep ettiği Filiz Aydoğan için kongrede oylama yapıldı.

Oylama sonucunda Filiz Aydoğan'ın ihraç talebi reddedildi. Yönetim kurulu, yeni bir oylama istedi. İhraç talebi yine reddedildi. Kongre üyeleri: "Bir daha, bir daha..."

Bir Fenerbahçe Kulübü Üyesi, Ali Koç lehine tezahürat yapan taraftarlara yönelik kafa kesme işaretinde bulundu. Bu isme yönelik sosyal medyada büyük bir tepki var. 

Senin için hazırladığımız haberler