Fenerbahçe’de yılların planı hayata geçti

27.10.2020 - 16:06 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 16:20

Fenerbahçe son dakika haberi... Geçen sezon Çaykur Rizespor maçıyla aktif futbol hayatına son veren sportif direktör Emre Belözoğlu için imza zamanı geldi. Ali Koç ve Erol Bulut ile birlikte çalışan ve transferleri bitiren Belözoğlu sarı lacivertli taraftarlardan tam not aldı. İşte detaylar...

Fenerbahçe’de yılların planı hayata geçti

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe'de geçen sezonun sona ermesiyle sportif direktörlüğe başlayan Emre Belözoğlu'nun görevi resmiyete dökülüyor.

Sahalara veda ettikten sonra futbolun yöneticilik pozisyonuna geçmeyi kendine hedef koyan Belözoğlu, Fenerbahçe’de karşısına fırsat çıkmasıyla bunu hayata geçirdi.

40 yaşındaki futbol adamı yeni görevinin ilk aylarında sarı lacivertli taraftarlardan, camiadan ve Başkan Ali Koç’tan tam not aldı.

Geçen sezon Fenerbahçe’de en büyük sorunu kalite eksikliği olarak niteleyen Emre Belözoğlu sportif direktörlük koltuğuna oturarak yeni yapılanmada aktif rol aldı. Sarı lacivertliler 18 yeni oyuncuyu kadrosuna katarken, Belözoğlu transferlerin olumlu sonuçlanmasında büyük pay sahibi oldu.

Başkan Ali Koç, sportif direktör Emre Belözoğlu ve teknik direktör Erol Bulut yeni takımın kurulmasında aktif rol aldı. Alınacak ve gönderilecek oyunculara üçlü birlikte karar vererek uyguladılar.

Transfer döneminde kulüp tarafından resmen açıklanmaması karşısında Emre Belözoğlu için farklı iddialar ortaya atılmasına neden olsa da bunların hiçbiri gerçeği yansıtmıyordu. Fenerbahçe’nin 40 yaşındaki futbol adamını transferde geçirilen yoğun dönemden dolayı daha önce resmen duyurmadı.

Transfer dönemi kapandıktan sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Emre Belözoğlu imza töreni tarihini birlikte kararlaştırdılar. Koç geçtiğimiz günlerde Belözoğlu ile ilgili kafa karışıklığını gidermek adına kendisine bağlı olarak sportif direktörlük görevini yapacağını ve ona yakışır bir imza töreni düzenlemek için açıklamakta acele etmediklerini dile getirmişti.

Emre Belözoğlu sarı lacivertlilerin tarihinde Aykut Kocaman’dan sonra ikinci Türk sportif direktör oldu. Sarı lacivertli forma altında şampiyonluk yaşayan Belözoğlu bu kez takım elbiseyi giyerek kulübüne hizmet ediyor.

Fenerbahçe kulübü resmi siteden Emre Belözoğlu’nun imza töreni ve görev tanımlarının anlatılacağı basın toplantısının Çarşamba günü yapılacağını duyurdu. Böylelikle Belözoğlu’nun görevi de resmiyet kazandı.

Fenerbahçe’deki futbolculuk döneminde 2’şer Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere toplam 6 kupa kazanma başarısı gösteren Emre Belözoğlu bu kez hem yöneticilik pozisyonunda ilk kupasına ulaşmak için, hem de 6 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek için uğraş veriyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler