Fenerbahçe’den 3 karar: Bir uzatma, bir transfer, bir veda!

Cüneyt Muharremoğlu
08.10.2022 - 09:11 | Son Güncellenme: 08.10.2022 - 18:20

Fenerbahçe’de transfer planlaması sürüyor. İsmail Yüksek'in sözleşmesi iyileştirilecek, Miha Zajc’a veda edilecek, Adama Traore kadroya dahil edilmeye çalışılacak.

Fenerbahçe’den 3 karar:  Bir uzatma, bir transfer, bir veda!

AJANSSPOR HABER

Avrupa Ligi’nde Larnaca’yı 2-0 yenerek Rennes’in önünde averajla lider olan Fenerbahçe’de bir yandan şampiyonluk mücadelesi sürüyor bir yandan da kadro planlaması yapılıyor. Jorge Jesus gelmeden önce düşünülmeyen İsmail Yüksek’in performansını yükseltmesi futbolcuyla ilgili düşüncülerin değişmesine neden oldu. Yüksek’in sözleşmesinde iyileştirme yapılması gündemde. Fenerbahçe’de son haftalarda forma şansı bulmayan ve sezon sonu sözleşmesi bitecek Miha Zajc’a veda etmeye hazırlanıyor. Sarı lacivertlilerin bir başka planı ise Wolverhampton’da sözleşmesi bitecek Adama Traore’yi kadroya dahil etmek.

İsmail Yüksek yükseldi!

Fenerbahçe’de sezonun sürprizi İsmail Yüksek oldu. Geçen sezonu Bursaspor’da geçiren oyuncunun kaderi Jorge Jesus’un gelişiyle değişti. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Dinamo Kiev karşılaşmalarında forma giyen 23 yaşındaki futbolcu, performansını yükseltti ve A Milli Takım’a kadar yükselmeyi başardı.  

İlgini Çekebilir
İsmail Yüksek uçuyor! 65 bin Euro ve 2 kamp masrafı...
Habere Git

Sözleşmesi iyileştirilecek

AEK Larnaca’ya karşı 89 kez topla buluşan, 64 isabetli pas veren, 8 ikili mücadele, 10 sahipsiz top kazanan, 5 top kapan  İsmali Yüksek maçın yıldızı oldu. Sabah’ın haberine göre 2025 yılında sözleşmesi bitecek ve yıllık 250 bin TL kazanan İsmail Yüksek ile masaya oturulacak. Yönetim, futbolcunun maaşını iyileştirerek sözleşmeyi uzatmayı düşünüyor. 

İsmail Yüksek Trabzonspor’un elinden kapıldı

1999 doğumlu olan İsmail Yüksek, futbola 2012 yılında Bursaspor altyapısında başladı. Bursaspor'da çeşitli kademelerde forma giydikten sonra ise 2016 yılında Yıldırım Belediyespor'a transfer oldu. 2 yıl sonra Gölcükspor’a gitti. 2020’de Trabzonspor, İsmail Yüksek’i transfer etmlek üzereyken devreye Fenerbahçe girdi. Sarı lacivertliler oyuncuyu 5 yıllığına renklerine bağladı. 

 İsmail Yüksek’in Fenerbahçe performansı

Sarı lacivertlilerde ilk yıllarda kiralık olarak Balikesirspor, Adana Demirspor, Bursaspor’a kiralık olarak gönderildi. Jesus ise bu sezon İsmail Yüksek’e 9 maçta forma verdi. Avrupa Ligi’nde 5 karşılaşmaya ilk 11’de çıktı. Austuria Wien’e 1 gol atmayı başardı. Transfermarkt’a göre futbolcunun değeri bu sezon 350 bin Euro’dan 2.3 milyon Euro’ya yükseldi. Oyuncunun Avrupa’dan takip eden takımlar olduğu öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Miha Zajc: "Neden oynamıyorum ben de bilmiyorum"
Habere Git

Miha Zajc’a veda

Fenerbahçe’de alınan başka bir kararsa Miha Zajc ile ilgili. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Sloven futbolcu ile anlaşma sağlanamadı. Fanatik’in haberine göre sözleşmesini uzatmayan Zajc’a veda edilecek. Futbolcunun ocak ayında satılarak en azından bonservis kazancı elde edilmesi hedefleniyor.

Bruma’ya yer açılacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Miha Zajc’ın sözleşmesindeki sorunlardan değil kendi kararıyla son haftalarda forma giyemediğini açıklamıştı. Jesus, “Zajc’dan daha kötü durumdu olanlar var” derken yabancı kontenjanı yüzünden TFF’ye bildirilmeyen Bruma’nın ismini vermişti. Zajc ile veda edilmesiyle Portekizli oyuncuya kadroda yer açılacak.

 

İlgini Çekebilir
Galatasaray hız makinesi için Juventus ile kapışıyor!
Habere Git

Pereira ve İsmail Kartal ile geçen sezona damga vurmuştu

Empoli’den 6 milyon Euro’ya ocak 2019’da transfer edilen Miha Zajc, 2020-21 sezonunu kiralık olarak Genea’da geçirdi. Geçen sezon satışı gündemdeyken teknik direktör Vitor Pereira takımda tutulmasını istedi. İsmail Kartal’ın gelmesinden sonra takımın değişilmez oyuncularından oldu ve Süper Lig’de 9 gol atmayı başardı.  Bu sezon 7 maçta şans bulan 28 yaşındaki futbolcu 1 gol attı, 1 asist yaptı. Fenerbahçe formasıyla şu ana kadar her kulvarda 75 karşılaşmada forma giyen Zajc, 14 kez gol sevinci yaşadı, 4 asist yapmayı başardı.

Transfer hedefi Adama Traore

Fenerbahçe yönetimi, gelecek sezon için transfer çalışmalarını da sürdürüyor. Sabah’ın haberine göre sarı lacivertlilerin hedeflerinden biri kanatta hızı ve fiziğiyle dikkat çeken Wolverhampton’dan Adama Traore. Futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Basında Juventus ve Galatasaray’ın oyuncunun peşinde olduğuna dair haberler çıktı. Fenerbahçe’nin de ocak ayında serbest futbolcu statüsünde olacak futbolcuyu ikna etmek için çalışmaya başladığı belirtiliyor. Geçen sezon kiralık olarak Barcelona’da form giyen Traore,  bu sezon 5 maça çıktı. Gol ya da asist katkısı yapamadı. Oyuncunun Transfermarkt değeri 15 milyon Euro alarak gözüküyor. 

Senin için hazırladığımız haberler