Fenerbahçe'den açıklama: 4 futbolcu yeni sezonda yok

23.07.2021 - 09:43 | Son Güncellenme: 23.07.2021 - 22:18

Fenerbahçe, Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in gelecek sezon takımda olmayacağını duyurdu. İşte Fenerbahçe'nin açıklaması...

Fenerbahçe'den açıklama: 4 futbolcu yeni sezonda yok

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, futbolcuları Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in çalışmalarına A takımdan ayrı devam edeceğini bildirdi.

Vitor Pereira'nın kararı

Kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktör Vitor Pereira'nın yeni sezon için kadrosunu şekillendirmeye başladığı ve 4 oyuncuyla ilgili kararın bu doğrultuda verildiği ifade edildi.

İlgini Çekebilir
17’si yabancı tam 39 futbolcu! Fenerbahçe kadroyu nasıl 28'e düşürecek?
Habere Git

Fenerbahçe'nin açıklaması

Bu futbolcuların gelecek planlamalarına yönelik çalışmalara başlandığı belirtilen açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takımımız yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktörümüz Vitor Pereira da kadrosunu şekillendirmeye başlamıştır. Bu doğrultuda alınan karar neticesinde oyuncularımızdan Mame Thiam, Sadık Çiftpınar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan Güçtekin'in çalışmalarını bundan sonra takımımızdan ayrı olarak gerçekleştirmeleri uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

 

Mame Thiam: Kasımpaşa'dan bedelsiz geldi, bekleneni veremedi

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon yaz transfer döneminde  Mame Thiam'ı bedelsiz olarak Kasımpaşa'dan kadrosuna katmıştı. Kasımpaşa Kulübü, o dönem bu konu hakkında ''Rekabetçi ve adil bir lig olması adına gerekli eşit koşulların sağlanması, limit problemi sebebi ile karşılaşılan sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olunabilmesi için Fenerbahçe Spor Kulübü'nün istediği forvet oyuncumuz Mame Thiam’ın herhangi bir rakam konuşmadan kendilerine bedelsiz olarak verilmesine yönetim olarak karar verdik'' açıklamasında bulunmuştu. 

 

Thiam, sarı - lacivertli forma ile ilk sezonunda beklentileri karşılaşayamadı. Kasımpaşa'da geçirdiği 2019-2020 döneminde 12 gol atıp 5 asist yapan Senegalli futbolcu, Fenerbahçe'de ise geçtiğimiz sezon 34 maça çıktı ve 8 gol 2 asistlik katkı sağladı. Thiam için Antalyaspor'a transfer olacağı yönünde iddialar da bulunuyor. 

 

 

 

 

 

Kemal Ademi: Yeni Ibrahimovic olacaktı ama...

Tıpkı Thiam gibi geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'ye katılan Kemal Ademi, büyük bir beklentiyle geldi. Sarı - lacivertli ekibin 1 milyon 390 bin Euro ödediği forvet, 'Yeni Ibrahimovic' sloganlarıyla Türkiye'ye gelmişti. Hatta Ademi, bir röportajında ''Beni Zlatan İbrahimovic diye çağırırlardı. Ama ben Kemal Ademi’yim'' demişti. Ara transfer döneminde Süper Lig ekibi Karagümrük'e kiralanan İsviçre uyruklu oyuncu, Fenerbahçe ile 10 maçta şans bulurken 2 gol atıp 2 asist yaptı. 25 yaşındaki oyuncunun, İzmir temsilcisi Göztepe'ye transfer olacağı iddia ediliyor. 

Oğuz Kağan Güçtekin yıldız adayıydı

Fenerbahçe altyapısında yetişen Oğuz Kağan Güçtekin de geleceğin yıldızlarından olarak gösteriliyordu. Bir dönem 22 yaşındaki oyuncu için Manchester City, Arsenal ve Tottenham'ın transfer teklifi yapacağı da konuşulmuştu ancak işler onun istediği gibi gitmedi. Genç önlibero, son 2 sezondur Çaykur Rizespor ve Konyaspor'a kiralanmıştı. 22 yaşındaki oyuncu, Konyaspor formasıyla 23 maça çıkarken gol veya asist yapamadı. 

Sadık Çiftpınar feda demişti

2019 yılında Yeni Malatyaspor'dan 750 bin Euro bedelle Fenerbahçe'ye katılan Sadık Çiftpınar, 2 sezonluk Fenerbahçe kariyerinde toplam 14 maçta forma şansı buldu.  İlk sezonunda, Türkiye Kupası'nda gol de atan savunma oyuncusu, sarı-lacivertli ekipte tam 6 kez sakatlık yaşadı. Bu sakatlıkların da etkisiyle sarı - lacivertli takımda istikrarı bir türlü tutturamadı. Büyük beklentilerle sarı-lacivertlilere gelen defans oyuncusu bu beklentilerin altında kaldı. 

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce yaptığı bir açıklamada Sadık Çiftpınar'ın Simon Falette'in lisansının çıkarılabilmesi için fedakârlık yaptığını açıklamıştı. Koç, "Çiftpınar maaşından 300-400 bin TL fedakarlık yaptı. Bunun sayesinde Falette'in lisansını çıkardık. Sadık'a teşekkür ederiz" demişti. 28 yaşındaki oyuncunun yaptığı bu fedakarlık da onu kurtaramadı ve teknik direktör Vitor Pereira'nın üstünü çizdiği isimlerin arasında yer aldı. 28 yaşındaki oyuncunun adı Süper Lig'in yeni ekibi Altay'la anılıyor.

 

Yaptığı fedakârlık Sadık Çiftpınar'ı kurtaramadı!
 

Senin için hazırladığımız haberler