Fenerbahçe'de Selahattin Baki'den Artem Dzyuba transferi açıklaması

Orhan Gülek
15.10.2022 - 15:13 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 15:23

Yaz transfer sezonunda gündemine gelen ancak daha sonra Adana Demirspor'a imza atan Artem Dzyuba ile ilgili Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki açıklama yaptı.

Fenerbahçe'de Selahattin Baki'den Artem Dzyuba transferi açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'nin yaz transfer sezonunda gündemine gelen ancak daha sonra Batshuayi ile anlaşılmasının ardından Adana Demirspor'a imza atan Dzyuba ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Rus basını, Artem Dzyuba'nın, ocak ayında Fenerbahçe'nin gündemine gelip gelmeyeceğine ilişkin, sarı lacivertli kulübün yöneticisi Selahattin Baki'ye soru yöneltti.

"Dzyuba, listemizde olan bir isim değil"

Fenerbahçe Yönetici Selahattin Baki, Rus basınına konuştu ve kulübün Dzyuba'yı transfer etmek için devreye girebileceği şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Baki, "Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra Artem Dzyuba'nın transferine yönelebileceğimiz haberleri gerçeği yansıtmıyor. Dzyuba, listemizde olan bir isim değil" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Fenerbahçe, yaz transfer sezonunda bir süre Artem Dzyuba ile ilgilenmişti. Sarı lacivertliler, Zenit'ten ayrılan ve bonservisi elinde olan Rus golcü için bir takım temaslarda bulunmuştu.

Dzyuba'nın istediği yüksek maaş nedeniyle Fenerbahçe, transferden geri çekilmişti. İstanbul devi bununla beraber, transferin bitimine kısa bir süre kala Michy Batshuayi ile anlaşıldığını duyurmuştu. Artem Dzyuba ise Adana Demirspor'a imza atmıştı. 

Yaşanan bu gelişmelerle beraber Artem Dzyuba, Adana Demirspor'da istediği forma şansını bulamadı.

Vincenzo Montella tarafından ilk 11'de değerlendirilmeyen Dzyuba için, ocak transfer sezonunda yeniden Fenerbahçe iddiaları gündeme gelmişti.

Artem Dzyuba'nın kariyeri

1.96 boyunda ve santrfor mevkiinde forma giyen Artem Dzyuba, Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabiliyor. Bu sezon Adana Demirspor'a transfer olan Dzyuba'nın sözleşmesi, Haziran 2023'te sona eriyor. Dzyuba daha önce Spartak Moskoca, Tom Tomsk, Rostov, Zenit, Arsenal Tula gibi takımlarda oynamıştı.

Artem Dzyuba, bu sezon toplamda 4 maça çıkarkan 1 gol üretti.

Senin için hazırladığımız haberler