Fenerbahçe’den Başkent’e şampiyonluk çıkarması!

29.03.2021 - 16:46 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 17:56

Süper Lig’deki şampiyonluk sayısının 28 olarak tescili için TFF’ye başvuran Fenerbahçe Yönetimi, 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları bulunan Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankara Demirspor ve Eskişehir Demirspor başkanları ile bir araya geldi. İşte detaylar…

Fenerbahçe’den Başkent’e şampiyonluk çıkarması!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe 28 şampiyonluk başvurusunun peşini bırakmıyor. Bu konuda gerekli girişimleri TFF nezdinde yapan sarı lacivertliler, davasını güçlendirmek için Ankara’ya sürpriz bir ziyarette bulundu. 

Başkan Koç kurmaylarıyla gitti

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Başkan Ali Koç, Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Fethi Pekin ve Alper Pirşen, Ankara’da geçtiğimiz hafta 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları bulunan kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

 

5 kulüp başkanı bir araya geldi

Koç ve kurmayları bu ziyarette Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Ankara Demirspor Başkanı Haluk Yılmaz ve ayrıca Eskişehir Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu ile görüştü. Görüşmede Ankaragücü Başkan Vekili Sidar Tunca ve Gençlerbirliği Hukuk Müşaviri Kadir Gürten de yer aldı.

 

Sunumla neden sayılması gerektiğini anlattılar

Sarı lacivertli yöneticilerden Alper Pirşen, kulüp başkanlarına, 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarının neden Süper Lig’e dahil edilmesi gerektiğini ve bunun maddi-manevi getirilerini açıklayan bir sunum yaptı.

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da ziyaret sonunda, kulüp başkanlarına takımlarının 1959 öncesi kazandığı Türkiye Şampiyonluklarıyla ilgili basına yansıyan haberlerden oluşan çerçeveler hediye etti. 

1959'dan önceki şampiyonluk sayıları

Sarı lacivertlilerin şampiyonluk sayılarına eklenmesini istediği 1959 öncesi Türkiye Futbol Birinciliği’nde Gençlerbirliği 1941 ve 1946’da iki defa, Ankaragücü 1949’da, Ankara Demirspor 1947’de ve Eskişehir Demirspor 1940’da birer defa şampiyonluk kazanmıştı.

Galatasaray karşı başvuruda bulunmuştu

Hatırlanacağı gibi bu konuda Galatasaray da Fenerbahçe'nin başvurusunun reddedilmesi için dilekçe TFF'ye vermişti. Hatta sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz geçtiğimiz hafta bir basın topantısı düzenleyerek ezeli rakiplerinin 28 şampiyonluk isteğini sert sözlerle eleştirmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler