Sevilla Maçında Sakatlanan Batshuayi'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber!

Orhan Gülek
18.03.2023 - 18:15 | Son Güncellenme: 18.03.2023 - 18:28

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turu 2. maçında Sevilla ile oynadığı maçta sakatlanan Batshuayi'nin sağlık durumu belli oldu. İşte detaylar....

Sevilla Maçında Sakatlanan Batshuayi'den Fenerbahçe'ye Kötü Haber!

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe, Perşembe günü sahasında Sevilla'yı 1-0 mağlup etmişti. İlk maçta 2-0 yenildiği için Avrupa'ya veda eden sarı-lacivertliler, mücadelede Batshuayi'nin sakatlığı ile sarsıldı.

Fenerbahçe'den Batshuayi açıklaması

Fenerbahçe, Sevilla maçında sakatlanan Michy Batshuayi'nin sol adduktor kas tendonunda yırtık tespit edildiğini açıkladı.

Sarı-lacivertli takımdan yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takımı Oyuncularımızdan Michy Batshuayi’nin Sevilla maçında yaşadığı sakatlık sonrası Acıbadem Sağlık Altunizade Hastanesi’nde MR görüntülemesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan tetkikler neticesinde sol adduktor kas tendonunda yırtık tespit edilen oyuncumuzun tedavisine başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri yer aldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe yıldız oyuncunun sözleşmesini uzattı!
Habere Git

Kas tendonunun yırtılması nedir?

Kas ve tendon yırtıkları sonucunda kas yapısı bazen kemik dokudan bazen de kendi kas dokusu içinden kopar. Kemiği hareket ettiren kaslar yırtıldığı için hareketsizlik ortaya çıkar. Hissedilen ağrı sonucunda meydana gelen hareketsizlik de ağrıya neden olur.

Batshuayi 1 ay yok

Belçikalı golcünün yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Sevilla ile oynanan rövanş karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Michy Batshuayi yaşadığı sakatlığın ardından 16. dakikada kenara gelmiş ve yerini Joshua King'e bırakmıştı.

Michy Batshuayi'nin performansı

Sarı-lacivertli ekibin golcüsü Michy Batshuayi, bu sezon 10 kez gol sevinci yaşadı. Belçikalı futbolcu, gol krallığında zirvede olan Valencia'ya 1 kez gol attırırken, 11 gole katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler