Fenerbahçe'den Benzia kararı! Tesiste öğrendi...

06.02.2019 - 11:03 | Son Güncellenme: 06.02.2019 - 14:03

Fenerbahçe'den Benzia kararı! Tesiste öğrendi...
Sarı-Lacivertliler’in Türkiye Futbol Federasyonu’na sezonun ikinci bölümü için bildireceği kadro listesi merakla bekleniyordu.
İlk aday, Göztepe maçının kadrosuna alınmayan, Tolgay takasında Beşiktaş’a gitmeyi kabul etmeyen Şener Özbayraklı olarak görülüyordu.
Ancak yeni transferler Tolgay Arslan ve Miha Zajc’in antrenmanlardaki performansının ardından Ersun Yanal bambaşka bir karar aldı.
Yanal, Yeni Malatya ve Göztepe maçlarında ilk 11’de görevlendirdiği Yassine Benzia’yı dışarıda bıraktı.
Çılgına döndü İdman için tesislere geldiğinde listede yer almadığını öğrenen Cezayirli oyuncu şok oldu.
Benzia, “Son 2 maçta 11’de oynadım. İyi de bir performans gösterdim. Nasıl böyle bir karar alındı, anlam veremiyorum” sözleriyle tepki gösterdi.
Kurallar gereği en fazla 28 oyuncuya yer verilebiliyor. 4’ü altyapıdan olmak üzere en az 14 yerlinin listede bulunması da zorunlu.14 yabancısı olan Fenerbahçe’nin altyapı dışında 11 yerlisi var.
Bu nedenle as takımdaki oyunculardan biri dışarıda kalmak zorundaydı. Benzia, UEFA listesinde yer aldığı için Avrupa Ligi’nde forma giymeye devam edebilecek.

Comolli: Benzia imkansızdı Fransız sportif direktör, sezon başında transfer ettiği Yassine Benzia’ya övgüler yağdırmıştı. Comolli, “Benzia, uzun dönemdir takipte olduğumuz bir oyuncu değildi. Finansal olarak ulaşabileceğimiz noktanın dışındaydı. Lille’den telefon geldi, hangi oyuncularına ilgi duyacağımızı sordular. Net bir şekilde Benzia dedim ama maddi durumunu karşılayamayacağımızı da ekledim. Onlar da kiralık anlaşabileceğimizi söylediler. Ben Fransızım ve onu 16 yaşından beri tanıyorum. Bizim için son gün önümüze çıkan inanılmaz bir fırsattı. Teoride imkansızken bir anda gerçeğe döküldü” ifadelerini kullanmıştı. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler