Fenerbahçe'den Evkur Yeni Malatyaspor açıklaması!

29.01.2019 - 15:14 | Son Güncellenme: 29.01.2019 - 18:14

Fenerbahçe'den Evkur Yeni Malatyaspor açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş, dün akşam oynanan Fenerbahçe - Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması esnasında yaşanan teknik ekip, destek ekip ve sağlık ekibinin devre arasında, kendilerine ayrılmış olan bölümden çıkartılarak soyunma odasına gönderilmesinin nedenlerini Radyospor'a açıkladı.

Danabaş'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Danabaş, "Sosyal medyaya ve basına yansıya bu dedikodu ile ilgili Evkur Yeni Malatyaspor kulübü bir açıklama yaptı. Bu dedikoduları son veren açıklama olayı şöyle gerçekleşti:

Biz Evkur Yeni Malatya kulübünün talep ettikleri 70 Vip biletini verdik diyen Danabaş, "Evkur Yeni Malatya kulübü zaten Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün kontrolünde olan protokolde yeri vardır. Biz oraya müdahale edemeyiz. Bunun dışında teknik, idari kadro, kadroya giremeyen futbolculardan oluşan 12-13 kişilik bir grup vardı. Yedek kulübesinin arkasında özellikle 2. golden sonra orada bulunan taraftarımızla diyaloğa girdiler." dedi.

Müsabaka Amiri izin vermedi ile sözlerine devam eden Danabaş, "Müsaba Amiri 2. yarıda bu Evkur Yeni Malatya ekibinin tribünde oturmasının sakıncalı olması nedeniyle izin vermedi. Adil başkan ve ben de aşağıdaydım çıkış tünelinin orada. Bu konuyu görüştük ve bizden yer göstermemizi talep ettiler. Stadımız doluydu ama. Nereyi versek Fenerbahçe taraftarının arasına oturmuş olacaklardı. Dolayısıyla hep problem çıkmış olacaktı. Zaten müsabakanın Güvenlik Amiri izin vermedi." şeklinde konuştu.

Danabaş, "Daha sonra devrenin başında kendi istekleriyle soyunma odasında kaldılar. Bu ekip yazılı basın ve sosyal medyaya yansıdığı gibi yönetim kurulu üyeleri değildi. Yönetim kurulu ve başkanı protokolde ağırlanıyordu. Biz son dakika gelen misafirlerini zaten locamızda ağırladık." diye konuştu. 

Adil başkan ve yönetim kurulu üyeleri konuya vakıflar ve açıklama yaptılar. Elimizden geldiğince Fenerbahçe değerlerine uygun şekilde gelen takımları ağırlıyoruz. Dün akşam bizim kontrolümüzde oluşan hiçbir şey yoktur. Bu karar onları koruyan karardı. Güvenlik Amiri de buna izin vermedi." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, tüm kombinelerde satıldı. Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum.

AJANSSPOR-ÖZEL HABER

Evkur Yeni Malatyaspor konuyla ilgili açıklama yaptı

 KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

28.01.2019 tarihinde oynanan Fenerbahçe – Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması esnasında yaşanan teknik ekip, destek ekip ve sağlık ekibinin devre arasında, kendilerine ayrılmış olan bölümden çıkartılarak soyunma odasına gönderilmesini, güvenliğini sağlamayla mükellef olan emniyetin iş güzarlığı neticesinde, ekibimiz soyunma odasında maçı izlemek zorunda bırakılmıştır.
Fenerbahçe Kulübü ve Yönetiminin, Evkur Yeni Malatyaspor yönetimini ve misafirlerini en güzel şekilde ağırlamış olup, Yönetimimize ve misafirlerimize ayrılan yerin dışında ekstra misafirlerimizi dahi stada aldırıp yer temin etmiştir. Sayın Başkan Ali Koç’un bu yaşanan tatsız olaylardan haberi olmadığı gibi, olaydan sonra Sayın Ali Koç, Başkanımız Adil Gevrek’i arayarak üzüntülerini dile getirmiştir.
Müsabakaların güvenli bir şekilde oynanmasından ve misafir kulüp destek ekibinin güvenli şekilde maçı izlemesinden sorumlu olan müsabaka güvenlik amiri konumundaki Emniyet Müdür Yardımcısıdır. Malatya’mızda da misafirlerimiz için güvenli steril alan her maçta oluşturulup bugüne kadar herhangi bir problem yaşanmamıştır. Söz konusu durumun Fenerbahçe Kulübüyle alakası ilgisi bulunmamaktadır. Tekrardan Fenerbahçe’nin değerli başkanı ve yönetimine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek önümüzdeki maçlarda başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygılarımızla..

Senin için hazırladığımız haberler