Fenerbahçe'den gönderilen Vitor Pereira Premier Lig'e transfer oldu

Feride Kara
24.01.2022 - 01:10 | Son Güncellenme: 24.01.2022 - 12:22

Aralık ayında Fenerbahçe ile yollarını ayıran Portekizli Vitor Pereira İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’un yeni teknik direktörü oldu.

Fenerbahçe'den gönderilen Vitor Pereira Premier Lig'e transfer oldu

Fenerbahçe ile yolları ayrılan Portekizli teknik adam Vitor Pereira Premier Lig takımlarından Everton ile anlaştı. Everton geçtiğimiz günlerde ünlü İspanyol teknik adam Rafael Benitez'i göndermişti. 

Pereira ikinci Fenerbahçe macerasında başarısız oldu

Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın ikinci döneminde Süper Lig'de oynadığı maçlarda 1,8 puan ortalaması yakaladı. Sarı-lacivertliler, Portekizli çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 17 lig maçında 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Hanesine 28 puan yazdırabilen Fenerbahçe, 17 hafta sonunda lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde 5. sırada yer aldı. Bu müsabakalarda 28 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde ise 22 gol gördü.

Atletico Mineiro'nun gündemine geldi

Vitor Pereira Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Brezilya'nın köklü kulüplerinden Atletico Mineiro hocası adayları arasındaydı. Hatta takımın yıldız futbolcu Hulk, eğer Pereira göreve gelirse takımdan ayrılacağını açıkladı.  Pereira ile daha önce Çin'de Shanghai takımında birlikte çalışan Hulk'un o dönemde hocasının kendisini erken çıkardığı sebebiyle maçtan sonra çok sinirlenip, Pereira'yı yönetime şikayet etmişti.

İlgini Çekebilir
Vitor Pereira Premier Lig'e doğru
Habere Git

Everton ligde kötü durumda

Premier Lig’deki son maçında 20 maç sonunda 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 yenilgi sonucunda 19 puanla 16. Sırada yer alıyor.

Ertelendiği için 3 maçı eksik olan Aston Villa ligdeki oynadığı son 5 maçta 4 yenilgi ve bir beraberlik aldı. 

Cenk Tosun'un hocası oldu

Vitor Pereira'yı teknik direktörlüğe getiren Everton'un kadrosunda 30 yaşındaki milli futbolcumuz Cenk Tosun'un da yer alıyor. Uzun süreli sakatlığının ardından takıma dönen Cenk, bu sezon iki karşılaşmada forma giydi. 

Milli futbolcunun İngiliz ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 

Kariyerinde 8 kupa var

Portekizli teknik adam kariyerinde 8 kupa kazandı. Porto ile iki lig ve iki Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan 53 yaşındaki Pereira Yunanistan Ligi’nde de Olimpiakos ile de ligde ve kupada mutlu sona ulaşmıştı. 

Vitor Pereira, Fenerbahçe’den önce görev yaptığı Çin ekibi Shanhagi SIPG ile hem lig hem kupa şampiyonlu kazandı.

Pereira'nın yerine sezon sonuna kadar İsmail Kartal 

Fenerbahçe'de 2. Vitor Pereira dönemi sona ererken Ali Koç, göreve geldiği 2018 yılından bu yana 8 teknik adam ile yollarını ayırmıştı. Gündeme Alman teknik adam Löw gelse de takımın başına İsmail Kartal getirildi. Portekizli teknik adamın takımdan gönderilmesinin ardından geçici olarak koltuğu Zeki Murat Göle oturmuştu. İsmail Kartal ile sezon sonuna kadar Fenerbahçe teknik direktörlüğü için anlaşıldı.

Senin için hazırladığımız haberler